Socijaldemokrate SD, nove pokrivalice / - SD
14/02/2023 u 14:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đuričković: Stav Abazovića o Moldaviji identičan stavu Ivice Dačića

Ako Crnu Goru doživljavate kao državu onda ne možete vi “pokušati da stupite u kontakt sa predsjednicom Moldavije”, već to morate da učinite, ističe funkcioner SD

Smijenjeni premijeru, čitajući vašu izjavu po pitanju umješanosti crnogorskih državljana u destabilizaciji Moldavije, da se primijetiti indentičan stav poput stava ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića, kazao je funkcioner SDCG Miloš Đuričković.

- Kao prvo, ako Crnu Goru doživljavate kao državu onda ne možete vi “pokušati da stupite u kontakt sa predsjednicom Moldavije”, već to morate da učinite. Ne može ANB “ako treba da vrši dodatne provjere”, već mora da izvrši sve neophodne provjere. Informacije o umješanosti crnogorskih državljana nije stigla iz kafane nego sa najviše državne adrese - navodi funkcioner Socijaldemokrata.

Kao drugo Đurićković ističe da Moldavija Abazovićevu pomoć nije ni tražila.

- Crnu Goru i Vladu nije optužila, tako da ostaje simptomatično zašto ste se vi i Dačić našli prozvani.

Treće, vašom nezainteresovanošću za slučaj, jer imamo svojih problema, abolirate kriminalne aktivnosti crnogorskih građana u inostranstvu - kaže Đuričković.

Za kraj premijeru je postavio jednu pitalicu.

- Ako je crnogorski građanin osumnjičen za širenje malignog ruskog uticaja u jednoj zemlji, da li je on prijetnja za širenje malognog ruskog uticaja u svojoj zemlji - kazao je Đuričković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:10