Danijela Đurović / - SKUPšTINA CRNE GORE
06/06/2023 u 09:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović će učestvovati na godišnjem globalnom samitu Women political leaders

U okviru prvog dana predviđeni su paneli na teme: Vodite kao žena: mir i sigurnost; Rat, ugnjetavanje i moćnici; Istina je ono što ti napraviš? Kretanje kroz alternativne činjenice, dezinformacije i teorije zavjere; Možemo li održati Povelju UN u životu?

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović učestvovaće na godišnjem globalnom samitu Women political leaders 2023 pod nazivom "Predstavljanje je važno”, koji se održava u Briselu, Kraljevina Belgija, od 7. do 8. juna 2023. godine.

- U okviru prvog dana predviđeni su paneli na teme: 1) Vodite kao žena: mir i sigurnost; 2) Rat, ugnjetavanje i moćnici; 3) Istina je ono što ti napraviš? Kretanje kroz alternativne činjenice, dezinformacije i teorije zavjere; 4) Možemo li održati Povelju UN u životu? Drugog dana samita biće organizovani paneli na tri teme, i to: 1) Predstavljanje je važno; 2) Nasilje nad ženama u politici i 3) Seksizam u politici, saopšteno je iz Skupštine.

Takođe, predviđene su i izjave nacionalnih delegacija na temu Povećanje broja i uticaja žena u politici – šta daje rezultat.

U delegaciji Crne Gore biće i predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost i poslanica Skupštine Crne Gore Božena Jelušić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 19:04