Danijela Đurović / - SKUPšTINA CRNE GORE
19/12/2022 u 08:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Danas se sa posebnim pijetetom sjećamo svih oslobodilaca Podgorice

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, najsrdačnije čestitam 19. decembar, Dan Glavnog grada Podgorica, svim njenim građankama i građanima, kazala je Đurović

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 19. decembra, Dana Glavnog grada Podgorica, svim građankama i građanima ovog grada.

„U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, najsrdačnije čestitam 19. decembar, Dan Glavnog grada Podgorica, svim njenim građankama i građanima.  

Ovaj datum je idealna prilika da se prisjetimo slavnih datuma iz jugoslovenske antifašističke borbe, u kojoj je narod Crne Gore, a naročito Podgorice, učinio sve da, uz velike žrtve i stradanja, vrati svoje nacionalno i državno dostojanstvo.

Danas se sa posebnim pijetetom sjećamo svih oslobodilaca Podgorice, ali i onih koji su, nakon Drugog svjetskog rata, doprinijeli da se naš Glavni grad podigne iz pepela i transformiše u moderno i prijatno mjesto za život. 

Podgorica je sinonim multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, u kojoj se svaki građanin osjeća slobodno i bezbjedno i upravo taj sklad značajno doprinosi stabilnosti cijele zemlje. Kombinacija različitih civilizacija i kultura daje joj poseban duh, na koji su svi Podgoričani ponosni i koji njeguju decenijama.

Grad pod Goricom je već dugo glavni adminstrativni, ekonomski i univerzitetski centar Crne Gore, u kome se dešava ubrzani društveni i tehnološki razvoj, što je čini atraktivnim mjestom za život, naročito za mlade. U prilog tome govore sve češće migracije ljudi iz drugih krajeva Crne Gore u Podgoricu, koji ovdje vide idealne uslove za stvaranje porodice i izgradnju karijere.

Uvjerena sam da će nova gradska uprava krenuti u odlučnu borbu sa svim problemima koji opterećuju Podgoričanke i Podgoričane i da će, uz pomoć državne vlasti, doprinijeti daljem ekonomskom razvoju, sa ciljem dostizanja evropskog kvaliteta života ne samo u Glavnom gradu, već i u cijeloj Crnoj Gori.“

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 18:58