/ ГОРАН ЂУРОВИЋ
18/10/2021 u 10:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Држава да крене са елиминацијом издавања дозвола за кондо хотеле

Јасно се мора разграничити шта је стамбена зграда, а шта хотел, појаснио је Ђуровић

Потпредсједник УРА Горан Ђуровић саопштио је да држава мора хитно кренути са елиминацијом издавања дозвола за кондо хотеле и јасно се мора разграничити шта је стамбена зграда, а шта хотел.

- И УРА позива Владу Црне Горе да под хитно регулише ова питања која су наслијеђена од претходне власти која је то и омогућила. Као негативан примјер наводим случај давања дозволе за кондо хотел и уврштавање пројекта „Liko Soho“ групе у Бару у програм економског држављанства, што говори о неопходности реформи издавања грађевинских дозвола и економског држављанства- навео је Ђуровић.

Појаснио је да је кондо хотел био осмишљен од бивше власти да би омогућио замајавање јавности привидом да се гради хотел а у ствари се радило о класичној продаји апартмана.

- Због таквог модела наша обала је на доста мјеста девастирана и на првим линијама мора грађени су фамозни кондо хотели умјесто правих хотела са 5 звјездица који би генерисали нову вриједност и обогатили понуду Црне Горе- истиче Ђуровић.

Додаје да је овакав случај и са најавом градње кондо хотела у Бару гдје је инвеститор од бивше власти купио најљепше парче земље у граду по више него повољним условима и најавио помпензно градњу хотела са 5 звјездица.

- Инвеститор је тада помпензно најавио 1200 радних мјеста од којих на крају неће бити ништа. Шема са кондо хотелом је том истом инвеститору дала могућност да ради класичну продају апартмана и још на то да их продаје у систему економског држављанства- појашњава Ђуровић.

Указује и да ће Бар на овај  начин остати без правог хотела који му је пријеко потребан а инвеститор ће, каже он, продајом свих 322 јединици остварити страховит профит.

- Сам програм економског држављанства такође мора бити измијењен јер је на потпуно неприродан начин омогућено појединцима да по вишеструко већим цијенама продају станове, како на приморју тако и на сјеверу државе- наглашава Ђуровић.

Закључује да је интересантно да по наведеном случају  баш нико из Општине Бар није реаговао иако је са њим највише оштећен град Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:28