Гордана Ђуровић / - УЦГ
23/05/2022 u 09:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Наредне двије године показаће колико је Црна Гора близу ЕУ

Ђуровић је казала да би, уколико би држава до краја године добила завршна мјерила за област владавине права, то била иницијална каписла, која би све могла да покрене

Наредне двије године показаће колико је Црна Гора близу Европској унији (ЕУ), оцијенила је редовна професорица Економског факултета у Подгорици Гордана Ђуровић.

Она је у емисији Добро јутро Црна Горо на Телевизији Црне Горе казала да би, уколико би држава до краја године добила завршна мјерила за област владавине права, то била иницијална каписла, која би све могла да покрене.

Црној Гори се, како је рекла Ђуровић, сада отвара прилика да може да се бори за агенду 2025.

"Зашто не пробати у наредних три године урадити нешто по том питању, доказати да се преговори могу затворити онако како треба", упитала је Ђуровић, преноси Портал РТЦГ.

Она је навела да је Црна Гора под великим мониторингом међународних и европских институција.

"Кратак је мандат, велика је и хетерогена влада, али надајмо се да ће успјети да се фокусирају на приоритете које су сами дефинисали", додала је Ђуровић.

Говорећи о регионалној иницијативи Отворени Балкан, она је оцијенила да је то политички пројекат, који не одговара Црној Гори зато што доноси прелибералан режим, измаклу контролу граница, угрожавање владавине права, потенцијални трафикинг.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:11