Danijela Đurović / - IGOR SLJIVANCANIN
28/10/2022 u 15:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Nepristrasno i objektivno sudstvo temelj svake moderne države

- Sigurna sam da će dati maksimalan doprinos da izgradimo sudski sistem koji će biti usklađen sa evropskim kriterijumima i utemeljen na vladavini prava, stabilnosti pravnog poretka i garanciji zaštite prava i sloboda građana, navodi ona

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 29. oktobra, Dana crnogorskog sudstva, vršiteljki dužnosti predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Vučković, nosiocima sudijske funkcije u tom i drugim sudovima i svim zaposlenim u sudstvu.

- Funkcionalno, nepristrasno i objektivno sudstvo je temelj svake moderne, demokratske države, a za Crnu Goru cilj koji dugi niz godina afirmišemo i pokušavamo da dosegnemo. Mnogo je izazova i problema sa kojima se suočavaju organi sudske vlasti, a koje moramo kao država i društvo rješavati u što skorijem roku. To je neophodno, prije svega, da bi se obezbijedila pravna sigurnost za svakog građanina Crne Gore, ali i sačuvale osnovne funkcije države i osigurao naš dalji evropski put, navela je Đurović.

Kako je navela, u tom cilju, oni koji imaju najveću odgovornost u zakonodavnoj i sudskoj vlasti moraju pronaći način da se obezbijedi nesmetano funkcionisanje sudske grane vlasti, u najboljem interesu građana i sveukupnog razvoja države.

- Naš strateški cilj da pristupimo evropskoj porodici naroda predstavlja dodatan motiv i podstrek da pokrenemo brže reforme u oblasti sudstva i da preduprijedimo ili smanjimo slučajeve korupcije i kriminala u svim oblastima društva, a koji ne služe na čast nijednom državnom službeniku koji se trudi da svoj posao obavlja na najbolji mogući način, u interesu građana i društva, dodala je ona.

Đurović izražava punu podršku crnogorskim sudijama u njihovom odgovornom i zahtjevnom poslu i poručuje im da pronađu snagu da se sa izazovima sa kojima se suočavaju nose hrabro i odvažno.

- Sigurna sam da će dati maksimalan doprinos da izgradimo sudski sistem koji će biti usklađen sa evropskim kriterijumima i utemeljen na vladavini prava, stabilnosti pravnog poretka i garanciji zaštite prava i sloboda građana, zaključuje ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 01:43