Данијела Ђуровић / - Скупштина Црне Горе
01/09/2022 u 14:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović o Jokoviću: Državni funkcioneri treba da sa posebnim senzibilitetom daju izjave

- Apelujem na sve nosioce javnih funkcija, posebno najviše državne funkcionere, da doprinesu promociji ovakvog pristupa i da afirmišu javni diskurs koji neće dovoditi u sumnju državnu opredijeljenost za stvaranje društva jednakih prava za sve, u kojem će se svi građani osjećati slobodno, naglasila je

Izjave i stavovi javnih funkcionera i državnih službenika pod posebnom su lupom javnosti. Stoga, pojačan senzibilitet za javno izgovorenu riječ i jednak odnos prema svim strukturama jednog društva mora biti imanentan svim akterima javne scene, poručila je predsjednica parlamenta Danijela Đurović.

Ona se oglasila nakon izjave potpredsjednika Vlade Vladimira Jokovića koji je kazao "da se neostvarenim ljudima ne može dati da obavljaju vlast".

Jokovićeva izjava izazvala buru u javnosti: Više ja i Dado Šćekić imamo djece nego cijeli klub Demokrata

- Apelujem na sve nosioce javnih funkcija, posebno najviše državne funkcionere, da doprinesu promociji ovakvog pristupa i da afirmišu javni diskurs koji neće dovoditi u sumnju državnu opredijeljenost za stvaranje društva jednakih prava za sve, u kojem će se svi građani osjećati slobodno. U ovom vrlo osjetljivom trenutku moramo sa posebnim senzibilitetom davati izjave, ali ih i tumačiti bez želje za stvaranjem dodatnih loših osjećanja, naglasila je Đurović.

Joković se izvinio: Nijesam mislio da uvrijedim bilo koga ko nema ili ne može da ima djecu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:40