Đurović na otvaranju kancelarije NDI / - FOTO: SKUPšTINA CG
08/12/2022 u 13:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đurović: Otvaranje Kancelarije NDI da doprinese intenzivnijoj saradnji sa Skupštinom

Ona je pozdravila konstruktivan doprinos Kancelarije NDI u izgradnji institucionalnih kapaciteta Skupštine, izrazivši otvorenost za implementiranje brojnih projekata koji imaju za cilj jačanje službe Skupštine

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas sa Slavicom Biljarskom Mirčeski, predstavnicom Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) u Crnoj Gori. Đurović je pohvalila ponovno otvaranje Kancelarije NDI u Crnoj Gori i podijelila očekivanje da će “njen rad u punom kapacitetu doprinijeti intenzivnijoj saradnji sa Skupštinom”.

Konstatujući dugogodišnju uspješnu saradnju Skupštine Crne Gore i Nacionalnog demokratskog instituta, Đurović je izrazila zahvalnost na aktivnostima posvećenim jačanju zakonodavne i nadzorne uloge crnogorskog parlamenta.

Ona je pozdravila konstruktivan doprinos Kancelarije NDI u izgradnji institucionalnih kapaciteta Skupštine, izrazivši otvorenost za implementiranje brojnih projekata koji imaju za cilj jačanje službe Skupštine.

Tokom današnjeg sastanka, kako se navodi, Đurović je pohvalila ponovno otvaranje Kancelarije NDI u Crnoj Gori i podijelila očekivanje da će “njen rad u punom kapacitetu doprinijeti intenzivnijoj saradnji sa Skupštinom”.

Uz predstavljanje prioriteta aktivnosti Kancelarije, Biljarski Mirčeski je iskazala spremnost za dalje unapređenje i razvoj novih mehanizama parlamentarne saradnje, sa posebnim naglaskom na “jačanje administrativnih kapaciteta Skupštine Crne Gore”.

“Tokom razgovora,  posebna pažnja posvećena je izradi Zakona o Skupštini, pitanju izbornog zakonodavstva, pospješivanju rodne ravnopravnosti, mogućnosti za podsticanje stažiranja u crnogorskom parlamentu i ulozi koju NDI može da preuzme u ovim aktivnostima. Sagovornice su se saglasile da realizovanje ovakvih i sličnih projekata od zajedničkog interesa može značajno doprinijeti snaženju institucionalnih kapaciteta Skupštine”, dodaju iz Skupštine.

Današnjem sastanku prisustvovali su i poslanica Milosava Paunović, koordinatorka Radne grupe za izradu Zakona o Skupštini, kao i Aleksandar Klarić, generalni sekretar Skupštine Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 02:04