Danijela Đurović / - IGOR SLJIVANCANIN
13/05/2023 u 10:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Parlament završava obaveze uoči izbora, zakašnjela odluka US

Mislim da bi nam svima u Crnoj Gori mnogo olakšao način funkcionisanja i način donošenja odluka i saradnju između svih organa. U ovom trenutku kakva god odluka bude, biće zakašnjela, kazala je

Skupština Crne Gore obavlja svoje zadatke pred prijevremene parlamentarne izbore zakazane za 11. jun, kazala je predsjednica parlamenta Danijela Đurović i ocijenila da je odluka Ustavnog suda da pokrene postupak za ocjenu ustavnosti izmjena Zakona o predsjedniku zakašnjela.

Ona je intervjuu za Glas Amerike rekla da bi bilo mnogo bolje da je Ustavni sud bio ažurniji po pitanju ocjene ustavnosti navedenog zakonskog riješenja.

- Mislim da bi nam svima u Crnoj Gori mnogo olakšao način funkcionisanja i način donošenja odluka i saradnju između svih organa. U ovom trenutku kakva god odluka bude, biće zakašnjela, kazala je Đurović.

Na pitanje da li je, što se tiče Skupštine Crne Gore, sve spremno za održavanje prijevremenih izbora, Đurović je rekla da parlament u svakom slučaju obavlja svoje zadatke.

- U toku imamo i par sjednica koje su još uvijek aktuelne i koje ćemo svakako završiti do datuma za koji su predviđeni i sami izbori. Skupština će obaviti svoj dio zadataka, navela je Đurović.

Ona je napomenula da postoji i određena rezerva vezana za Odbor za praćenje medijskih nastupa i ravnopravno prisustvo svih parlamentarnih struktura u medijima, koji, kako je rekla, zbog bojkota opozicije nisu uspijeli da formiraju.

- Tako je bilo i za predsjedničke izbore i još uvijek je takvo raspoloženje i za parlamentarne. Možda će se nešto promjeniti u narednim danima, da se taj odbor formira, ali sve ostale obaveze parlament završava, istakla je Đurović.

Ona nije mogla da odgovori na pitanje kako će SNP nastupiti na izborima 11. juna.

- To je odluka na organima partije. Ne bih zaista mogla da komentarišem, kazala je Đurović.

Đurović je dodala je i da je zabrinjava moguće miješanje bilo kojeg stranog faktora u crnogorske izbore.

- Uplitanje bilo kog stranog faktora me zabrinjava. Ne samo što se tiče parlamentarnih izbora nego na bilo koji način funkcionisanja države, rekla je Đurović.

Smatra da je Crna Gora suverena država koja treba i mora da brani svoje interese.

- Sa te strane smatram da ćemo svi zajedno - parlament, vlada i novoizabrani predsjednik - raditi na tome da nađemo adekvatan način kako bi se bilo čiji treći uticaji, bilo čim na Crnu Goru, u svakom slučaju zaustavili, kazala je Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:09