Plenarna sjednica PS SEECP / - SKUPšTINA
17/05/2023 u 09:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović predsjedava sjednicom Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi

Ovaj događaj, koji predstavlja završnu parlamentarnu aktivnost u okviru predsjedavanja Crne Gore ovom regionalnom incijativom, okupiće poslanike i nacionalne parlamentarne koordinatore iz deset zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi

Plenarna sjednica Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PS SEECP), kojom će predsjedavati Danijela Đurović, predsjednica Skupštine Crne Gore i PS SEECP, biće održana od 17. do 19. maja 2023. godine u Budvi.

- Prvog radnog dana zasijedanja, 18. maja, biće održani sastanci tri opšta odbora, Opšteg odbora za ekonomiju, infrastrukturu i energetiku, Opšteg odbora za pravosuđe, unutrašnja pitanja i bezbjednosnu saradnju i Opšteg odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku, kao i sastanak Stalnog odbora, saopšteno je iz Skupštine.

Drugog radnog dana, 19. maja, biće održana plenarna sjednica Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, a glavna tema za diskusiju biće "10 godina PS SEECP-a. Naredna decenija za bolju integraciju i jasniju evropsku perspektivu regiona SEECP-a. Zajedno u SEECP-u – Zajedno u EU ".

- Ovaj događaj, koji predstavlja završnu parlamentarnu aktivnost u okviru predsjedavanja Crne Gore ovom regionalnom incijativom, okupiće poslanike i nacionalne parlamentarne koordinatore iz deset zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi – SEECP, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:39