/ - FOTO: SKUPšTINA CG
31/03/2023 u 13:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović razgovarala sa predstavnicima SIGME

Eksperti programa su informisali predsjednicu Skupštine da, u okviru redovnih periodičnih analiza osnovnih mjerila i procesa reformi u javnoj upravi, prate realizaciju preporuka na bazi Sigminih principa

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas sa predstavnicima programa SIGMA Bjankom Breteše i Martinom Sinklerom. Eksperti programa SIGMA su informisali predsjednicu Skupštine da, u okviru redovnih periodičnih analiza osnovnih mjerila i procesa reformi u javnoj upravi u Crnoj Gori, prate realizaciju preporuka na bazi Sigminih principa.

- Posebna pažnja i interesovanje su iskazani za medijske informacije o mogućim izmjenama propisa u oblasti uređenja načina rada i funkcionisanja nezavisnih institucija koje se bave finansijskom kontrolom. Takođe, razmijenjena su mišljenja o iskustvima i rješenjima u toj oblasti i konstatovano postojanje različitih modela i u zemljama Evropske unije- navodi se u saopštenju.

Na pitanja vezana za medijske navode o mogućim inicijativama za promjenu propisa u oblasti regulative koja se odnosi na Državnu revizorsku instituciju, predsjednica Đurović se saglasila sa sagovornicima da je potrebno obezbijediti transparentnost i učešće svih zainteresovanih strana u eventualnom procesu izmjena propisa u ovoj materiji.

- Ona je, između ostalog, istakla da je još kao poslanica imala dobru komunikaciju sa DRI i da su joj pouzdani izvještaji ove institucije pomagali u parlamentarnom radu- navodi se u saopštenju.

Predsjednica Skupštine je iskazala spremnost da u narednom periodu pomogne u iznalaženju najboljih rješenja oko ovog izuzetno značajnog pitanja imajući u vidu da je DRI institucija od čijeg nepristrasnog i objektivnog rada, kao najvišeg organa revizije javnog sektora u Crnoj Gori, zavisi proces kontrole trošenja budžetskih sredstava i upravljanja državnom imovinom u našoj zemlji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 03:21