/ -Фото: Игор Шљиванчанин
18/05/2022 u 19:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић са амбасадором Аустрије: Кад постанемо чланица ЕУ, вратићемо повјерење грађана

Како је истакла, пред њима је велики задатак и обавеза да дођу до циља и добију датум приступања ЕУ

Предсједница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић састала се данас са амбасадором Аустрије у Црној Гори Kарлом Милером, а како је казала Ђуровић, будуће чланство наше државе, значило би потврду европских перспектива на простору Западног Балкана

- Црна Гора је дуги низ година у процесу преговора, у коме је као земља кандидат и најдаље одмакла, стога је наше очекивање да ћемо уз вредновање резултата које смо остварили и које ћемо остварити у периоду који је пред нама, бити у прилици да постанемо прва наредна чланица Европске уније- казала је Ђуровић.

Како је истакла, пред њима је велики задатак и обавеза да дођу до циља и добију датум приступања ЕУ.

- Не мање важно, рјешавањем ове проблематике, вратили бисмо пуно повјерење грађана, што и јесте један од приоритета новоуспоствљене владајуће већине-казала је предсједница парламента. 

Милер је оцијенио да је сарадња двије државе одлична, те нагласио да је важно у наредном периоду интензивирати партнерство на парламентарном нивоу, привремено успорено најновијим дешавањима, као и периодом кризе узроковане пандемијом корона вируса.

Амбасадор је подсјетио да је Аустрија имала одређену бојазан да би најновија дешавања на истоку Европе, могла у извјесној мјери маргинализовати питање приступања држава кандитата Западног Балкана Европској унији, али и оцијенио да је тренутна ситуација истовремено и могућност више за Црну Гору. 

Он је поновио да Аустрија у сваком тренутку пружа снажну и неупитну подршку процесу приступања Црне Горе Европској унији и нагласио да је један од приоритета Аустрије да Црна Гора, што прије испуни преузете обавезе, и то најприје оне у којима се стагнирало, у сфери владавине права и заштите животне средине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 21:19