Ђуровић, Ескобар / - IGOR SLJIVANCANIN
29/04/2022 u 19:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић са Ескобаром и Донфрид: Влада ће предано радити на испуњавању услова за чланство у ЕУ

Ђуровић је исказала снажну опредиjељеност новоизабране Владе да предано ради на испуњавању услова за чланство у ЕУ

Предсjедница Скупштине Даниjела Ђуровић састала се данас са помоћницом државног секретара Сjедињених Америчких Држава (САД) из Бироа за европске и евроазиjске послове Карен Донфрид и замjеником помоћника државног секретара за европска и евроазиjска питања Габриjелом Ескобаром.

Током прве међународне активности од избора на функциjу, предсjедница Скупштине изниjела је дубоко увjерење да ће Црна Гора наставити да поштуjе своj европски и евроатлантски пут. Она jе исказала снажну опредиjељеност новоизабране Владе да предано ради на испуњавању услова за чланство у ЕУ.

- Помирење је неопходно у Црноj Гори и током мандата ћу бити недвосмислено посвећена сарадњи и комуникациjи са свим политичким актерима - истакла је Ђуровић.

Она jе подсjетила на важност политичког диjалога у институциjама и тражењу заjедничких рjешења у циљу изградње европске будућности Црне Горе, саопштено је из Скупштине.

У контексту дешавања на геополитичкоj сцени, саговорници су размиjенили виђења поводом агресиjе Русиjе на Украjину и могућих реперкусиjа на стабилност региона. С тим у вези, предсjедница Ђуровић jе исказала захвалност на чињеници да имамо додатну сигурност као чланица НАТО савеза.

Помоћница државног секретара САД-а из Бироа за европске и евроазиjске послове Карен Донфрид изразила је задовољство на прилици да новоизабраноj предсjедници Скупштине пренесе поруке подршке и охрабрења на спровођењу реформи неопходних за убрзање интеграциjе Црне Горе у ЕУ.

image

Ђуровић, Донфрид

- IGOR SLJIVANCANIN

Како наводе из Скупштине, Донфридова jе указала на важност започињања парламентарног диjалога поводом кључних именовања у тужилаштву и правосуђу, као и на постизању широког консензуса поводом реформе изборног законодавства.

 - Обострано jе закључено да заjедничко партнерство у оквиру НАТО савеза, поред безбjедносног аспекта пружа и броjне могућности на економском плану. Предсjедница Ђуровић се посебно захвалила Габриjелу Ескобару замjенику помоћника државног секретара и Њ.Е. Џуди Раjзинг Раjнке, амбасадорки САД-а на посвећености и сензибилитету за Црну Гору и потребе њених грађана - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 04:26