/ Фото: Игор Шљиванчанин
20/05/2022 u 12:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић са координатором УН-а: Имаћемо доста политичке зрелости да дођемо до европске перпективе

Предсједница је упозорила да је значајно забрињава пораст говора мржње, посебно на друштвеним мрежама

Предсједница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић састала се данас са резидентним координатором УН-а у Црној Гори Питером Лундбергом, наводећи да у превазилажењу свих изазова “треба имати довољно политичке зрелости, како би се дошло до главног циља, а то је европска перспектива Црне Горе”. 

Предсједница је, указујући на континуитет политичког дијалога који наша земља има са највишим званичницима из система УН, потврдила снажну посвећеност Црне Горе темељним вриједностима УН и поштовању Повеље и међународних обавеза, као и остварењу циљева дефинисаних у Агенди 2030.

Kако је прецизирала, Црна Гора остаје посвећена очувању мира, безбједности, развоју и заштити људских права.

Предсједница је упозорила и да, у вези са претходним, значајно забрињава пораст говора мржње, најприје на друштвеним мрежама, и у јавном дискурсу уопште, што је препознато као проблем који, адекватном законском регулативом, мора бити рјешаван, и то на начин који би истовремено гарантовао медијске слободе и право на ауторски израз.

Лундберг је истакао важност континуиране и веома конструктивне сарадње Црне Горе са Уједињеним нацијама, истичући очекивање да ће та сарадња бити додатно учвршћена кроз предстојећи петогодишњи Стратешки оквир сарадње за период 2023-2027. 

-Kроз сарадњу у стратешким областима петогодишњег оквира, систем УН ће наставити пружање подршке Црној Гори у остваривњу Агенде одрживог развоја до 2030. и у испуњавању националних приоритета, првенствено приступању ЕУ- казао је Лунберг.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 14:09