Đurović / - ANA GAJEVIć
09/11/2022 u 15:00 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Svi politički subjekti da preuzmu odgovornost, biće sastanak i prije 22. novembra

Cijenim da su svi koji su bili prisutni imali priliku da iskažu stavove partija. Ovo je prvi od sastanaka koji će biti. A kako će se partije odazvati zavisi od njih, navela je ona

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović nakon sastanka sa dijelom predstavnika političkih partija kazala je da smatra dostignućem da su sve partije spremne da razgovaraju o temama koje opterećuje društvo. Napominje da je tokom jula sazvala sastanak predsjednika partija i tada nije predstavljao problem što pojedini nisu prisustvovali sastanku.

- Cijenim da su svi koji su bili prisutni imali priliku da iskažu stavove partija. Ovo je prvi od sastanaka koji će biti. A kako će se partije odazvati zavisi od njih, dodala je Đurović.

Kako je dodala vjeruje da će tema oko državnog tužioca biti tema u narednom periodu.

- Prioritet je pitanje Ustavnog suda, lično smatram da ga moramo riješiti 22.novembra. Eventualno dalja imenovanja se mogu dogovarati u okviru ovog formata. Treba dogovoriti izborno zakodavstvo i Sudski savjet, jasna je ona.

Đurović je navela da će u okviru narednih sastanaka definisati teme.

- Svi politički subjekti treba da preuzmu odgovornost. Biće i prije 22.novembra još jedan sastanak političkih partija, naglasila je ona.

Ovo je, kako dodaje, bila prilika da partije iznesu stavove oko rješavanja krize. Navela je i da su partije ostale pri svojim stavovima od ranije, ali da ima volje za razgovor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 07:14