Са састанка / - фото: Скупштина ЦГ
03/06/2022 u 11:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић-Тасулас: Јединство у Југоисточној Европи потребнији више него икад

Тасулас је истакао да је јасно да грађани држава учесница СЕЕЦП од својих лидера очекују сарадњу, међусобно разумијевање, напредак и мир у региону, те да су то циљеви за које се искрено залажу и Грчка и Црна Гора

Предсједница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић, током боравка у Атини поводом учешћа на годишњем засиједању Парламентарне скупштине Процеса сарадње у Југоисточној Европи – ПС СЕЕЦП, на маргинама скупа одржала је билатерални сусрет са предсједником Парламента Републике Грчке Константином Тасуласом, саопштено је из њеног Кабинета.

У веома срдачном разговору предсједник Тасулас исказао је задовољство поводом сусрета и прилике да предсједници Ђуровић званично преда предсједавање Парламентарном скупштином Процеса сарадње Југоисточној Европи.

- Истичући задовољство што има прилику да у име Скупштине Црне Горе преузме предсједавање од земље чланице ЕУ, Ђуровић је нагласила је да је наша држава добила једногодишњи мандат и изазован задатак да покуша да буде једнако успјешан и добар домаћин као што је то била Република Грчка - наводи се у саопштењу.

Тасулас је истакао да је јасно да грађани држава учесница СЕЕЦП од својих лидера очекују сарадњу, међусобно разумијевање, напредак и мир у региону, те да су то циљеви за које се искрено залажу и Грчка и Црна Гора.

- Предсједник Парламента Грчке исказао је жељу и очекивање да ће Црна Гора у најкраћем року завршити процес приступања ЕУ, наглашавајући да је увјерен да ће он бити до краја успјешан јер је Црна Гора током преговора обавила највећи дио својих обавеза - пише у саопштењу.

Ђуровић је указала да изазовна времена којима свједочимо изазвана агресијом Русије на Украјину и надолазећа криза упозоравају да су јединство и солидарност посебно међу чланицама СЕЕЦП потребнији више него икад.

- Црна Гора ће током свог мандата урадити све да пробуди дух солидарности и јединства међу учесницама овог регионалног форума - навела је Ђуровић.

Она је искористила прилику да упути званичан позив предсједнику Парламента Грчке да посјети Црну Гору, што је Тасулас са задовољством прихватио, те исказао интересовање да се посјета реализује у скоријем периоду, како би се разговори и квалитетан дијалог на високом нивоу наставили.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:26