Ђуровић, Матић / - фото: Министарство туризма
27/05/2022 u 15:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Туристи из Србиjе су добродошли у Црну Гору

Министарка Матић казала jе да jе тржиште Црне Горе приоритетно емитивно туристичко тржиште за Републику Србиjу

Министар економског развоjа и туризма Горан Ђуровић састао се данас са министарком трговине, туризма и телекомуникациjа у Влади Републике Србиjе Татjаном Матић, током којег састанка су разговарали о могућностима унаприjеђења сарадње у области економиjе и туризма, саопштено је из Министарства економског развоја и туризма. 

- Циљ ове посете jе да пошаљемо поруку да наши односи треба да се подигну на виши ниво. Поред тога што желимо да осваjамо нова тржишта, желимо и да његуjемо постоjећа. Не смиjемо заборавити да jе регион кључан  у броjу туриста, због тога сам данас ове циjенећи броj туриста из Србиjе коjи посjећуjу Црну Гору сваке године и надам се да се враћаjу са лиjепим утисцима. Поручуjем свим грађанима и грађанкама Србиjе да су добродошли  и ове сезоне у Црну Гору - поручио jе Ђуровић.

Министарка Матић казала jе да jе тржиште Црне Горе приоритетно емитивно туристичко тржиште за Републику Србиjу и да су се туристи из Црне Горе у прва три мjесеца ове године нашли на шестом месту према броjу долазака у Републику Србиjу. 

Министри су изразили уверење да ће се уз заjеднички рад у оквиру новоформиране радне групе за промоциjу у области туризма Републике Србиjе и Црне Горе, постићи значаjни резултати у обjе државе.

Током састанка разговарано jе и снабдиjевању основним животним намирницама и Инициjативи “Отворени Балкна”.

 - Влада жели да обезбиjеди нашим грађанима сигурност у снабдиjевању основним животним намирницама и надам се да ће у наредном периоду  црногорски увозници и трговачки ланци знати коjе су то количине основних животних намирница на коjе могу да рачунаjу - казао је министар Ђуровић.

Говорећи о Инициjативи “Отворени Балкан”, министар Ђуровић подсjетио jе да ће Премиjер Дритан Абазовић  присуствовати Самиту у Охриду. “То jе jедна велика шанса да се он лично увjери коjи су то бенефити коjе са собом доноси Отворени Балкан и проциjени да ли Црне Гора  треба да буде дио тога проjекта или не. У сваком случаjу вриjеме jе пред нама, вjеруjем да jе то jедан у низу облика сарадње коjи ће  подићи односе наше двиjе земље на виши ниво”, закључио jе Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 03:24