/ -FOTO: IGOR ŠLJIVANčANIN
04/07/2022 u 17:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović u Birmingemu: Ostajemo privrženi principima OEBS-a

U trenutnim okolnostima, sa aktuelnom agresijom Rusije na Ukrajinu, uloga OEBS-a i efikasan multilateralizam značajniji su nego ikad, kazala je ona

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas u Birmingemu, na marginama godišnjeg zasijedanja PS OEBS, sa predsjednicom Parlamentarne skupštine OEBS Margaretom Sederfelt.

Đurović je kazala da Crna Gora u svim prilikama ističe svoju čvrstu privrženost osnovnim vrijednostima i principima OEBS i ponavlja opredjeljenje da nastavi da bude pouzdan partner Organizaciji za evropsku bezbjednosti i saradnju u podizanju efikasnosti ukupnog rada.

Naglasila je da OEBS kao najinkluzivnija bezbjednosna organizacija koja posjeduje širok spektar mehanizama za djelovanje, treba da nađe način da doprinese uspostavljanju dijaloga koji će biti vođen na temelju poštovanja osnovnih normi međunarodnog prava i OEBS principa.

- U trenutnim okolnostima, sa aktuelnom agresijom Rusije na Ukrajinu, uloga OEBS-a i efikasan multilateralizam značajniji su nego ikad- zaključila je Đurović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:34