/ FOTO: IGOR SLJIVANCANIN
07/12/2022 u 17:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Verujem da će Srbija nastaviti čvrstim korakom prema evropskoj porodici naroda

Đurović je izrazila zadovoljstvo što se, nakon prve zvanične posjete Beogradu koja je upriličena nedavno, ponovo nalazi u Srbiji

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, u okviru 60. zasijedanja Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, susrela se sa Igorom Bečićem, šefom delegacije Srbije u okviru ove inicijative, poslanikom Narodne skupštine Republike Srbije i predsjednikom Grupe prijateljstva između Narodne skupštine Republike Srbije i Skupštine Crne Gore.

 Đurović je izrazila zadovoljstvo što se, nakon prve zvanične posjete Beogradu koja je upriličena nedavno, ponovo nalazi u Srbiji i zahvalila predsjedniku Narodne skupštine Republike Srbije Vladimiru Orliću na pozivu da, kao predsjedavajuća Procesom saradnje u jugoistočnoj Evropi, prisustvuje ovom važnom događaju.

Ističući značaj evropskih integracija, predsjednica Skupštine je istakla da vjeruje da će Republika Srbija nastaviti da ide čvrstim korakom prema evropskoj porodici naroda i da će u tom procesu imati svu stručnu i tehničku pomoć Crne Gore kao predvodnice na tom putu.

Šef delegacije Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje Igor Bečić izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa predsjednicom Skupštine Crne Gore i istakao da je za Srbiju jako važno što Crna Gora prepoznaje veliku ulogu koju Srbija pridaje medijaciji na međunarodnom planu i zalaganju da se i najteži konflikti riješe mirnim i diplomatskim putem.

Sagovornici su naročito istakli značaj direktnih kontakata između zvaničnika, kao i parlamentarne diplomatije koju je potrebno pospješiti i unaprijediti. U tom smislu, predsjednica je naglasila je da će učiniti napor da se Grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:24