/ - ГОРАН ЂУРОВИЋ
03/04/2022 u 13:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Међу првим мјерама нове владе да буде враћање могућности плаћања пореза на добит у ратама

Имаjући у виду да се годишња каматна стопа у банкама креће око три одсто, плаћање у шест рата без попуста од шест одсто била jе боља опциjа за државни буџет, казао је Ђуровић

Укидање могућности плаћања пореза на добит у шест рата, што jе до сада била пракса, велико jе оптерећење за црногорску привреду, поручио је потпредсjедник Грађанског покрета УРА Горан Ђуровић.

Он истиче да су на оваj начин црногорски привредници доведени су у ситуациjу да мораjу одjедном измирити цjелокупан износ пореза што привреди представља велико оптерећење.

Према његовим риjечима, досадашња пракса jе имала двиjе опциjе.

- Прву - да предузећа плате авансно и остваре шест одсто попуста, и другу - да без попуста измире дуговања у шест jеднаких рата. Имаjући у виду да се годишња каматна стопа у банкама креће око три одсто, плаћање у шест рата без попуста од шест одсто била jе боља опциjа за државни буџет. Jедна од првих мjера нове владе мора бити враћање могућности плаћања пореза на добит у ратама - казао је потпредсједник Ђуровић.

Он сматра да би требало размислити и о могућности да компаниjе могу реинвестирати порез на добит у развоj производње, нове технологиjе и зелену енергиjу, како би побољшали конкурентност наше привреде.

- Искуства привредника из региона говоре о таквим могућностима, чиме им се повећава конкурентност и олакшава пословање, а држава добиjа нове успjешне компаниjе и нове запослене раднике - закључио је Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 03:14