/ DANIJELA ĐUROVIĆ
23/09/2022 u 11:21 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović vratila inicijativu Đukanoviću

U obrazloženju se navodi kako je napravljena proceduralna greška, jer predsjednik Crne Gore nije dostavio Predlog odluke o kojoj bi trebalo da se glasa

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću zahtjev da se održi vanredna sjednica parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata Skupštini.

U obrazloženju se navodi kako je napravljena proceduralna greška, jer predsjednik Crne Gore nije dostavio Predlog odluke o kojoj bi trebalo da se glasa.

-  Danas je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila akt predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, u kome ga obavještava da njegov raniji zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine, na kojoj bi se razmatrao predlog za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore 27. saziva, nije uredan i ne ispunjava uslove propisane Ustavom i Poslovnikom Skupštine Crne Gore. S tim u vezi, predsjednica Đurović je ukazala na koji način je potrebno pomenute akte upodobiti sa skupštinskim procedurama- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:39