Ђуровић / Фото: Иван Петровић Ипе
25/03/2022 u 09:10 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић за "Дан": ДФ и даље вјерује у владу парламентарне већине

Сједницу Скупштине може да закаже искључиво предсједавајући Страхиња Булајић и апсолутно нико више, каже посланик ДФ-а

Ми и даље вјерујемо да ће разум и жеља да се не прекраја изборна воља грађана превагнути и да ће и ГП УРА и Социјалистичка народна партија (СНП) увидјети да је једина поштено, демократско и коректно рјешење влада у оквиру парламентарне већине. Ја сам сигуран да још постоји вријеме за то, казао је за "Дан" посланик Демократског фронта (ДФ) Дејан Ђуровић.

Ђуровић је истакао да испуњење предизборних обећања може да спроведе само она већина коју је народ изгласао, а који су имали за циљ све ово а не никако нека влада коју подржава Демократска партија социјалиста (ДПС).

– Најважнија обећања која морају да се испуне су борба против организованог криминала и корупције, закон о поријеклу имовине, лустрација... Демократски фронт је блокадом саобраћаја у Црној Гори показао шта мисли о прекрајању изборне воље – навео је наш саговорник.

Очекују власт у Беранама

Избори у Улцињу и Беранама који ће се одржати у недјељу 27. марта, осим борбе за локалну власт, показаће рејтинг политичких партија. То је свима важно, због специфичног политичког момента, као и преговора о формирању нове мањинске Владе Црне Горе.

На изборима у Улцињу учествује шест изборних листа о којима ће се изјашњавати 20.392 бирача док ће у Беранама 23.525 пунољетних грађана бирати између осам партија и коалиција.

Ђуровић истиче да очекују добар резултат у Беранама.

– У Беранама очекујемо резултат такав да се настави тренд да у скоро свим градовима ДФ има предсједника општине, што у преводу значи највише гласова од свих изборних листа – подвлачи посланик Демократског фронта.

Ових дана је актуелно питање заказивања сједнице Скупштине, а посланици опозиције и дијела власти сматрају да сједницу може заказати било који потпредсједник, што значи да би је могао заказати и предсједник Бошњачке странке (БС) Ервин Ибрахимовић.

– Сједницу Скупштине може да закаже искључиво предсједавајући Страхиња Булајић и апсолутно нико више, а он је био врло јасан и прецизан у својим наступима по овом питању шта ће да уради и шта му налажу Устав и пословник – казао је Ђуровић.

Он је истакао да би се спорна питања између Русије и Украјине да је било среће рјешавала мирним путем а не сукобом, тј. ратом.

– Када би завладао мир, то би било на задовољство не само грађана ове двије земље него и читавог свијета. У сваком случају, сваки становник на нашој планети жели да се што прије заврше ратни сукоби, завлада мир и да се за столом ријеше сва питања. Сигуран сам да се сукоб неће пребацити на Балкан, нити на остале земље Европе јер, чини ми се, да су сви забринути и да свака земља схвата озбиљност тренутка и да одговорност сносе сами – поручује Ђуровић.

Према његовом мишљењу, посебно политичке структуре власти морају водити рачуна о интересима својих земаља и становника.

– Тако треба и Црна Гора која је кандидат за улазак у ЕУ и као таква треба да прилагођава политику земљама ЕУ, али не никако ако је то и против интереса Црне Горе – закључује Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:55