/ - SLAVEN RADUNOVIĆ - FOTO: PORTAL DAN
22/09/2022 u 14:55 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radunović: Đukanović napravio grešku, nije dostavio predlog odluke o kojem bi glasali

Podsjetimo, Milo Đukanović je uputio juče predsjednici parlamenta Danijeli Đurović predlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović zakazala je za danas Kolegijum, na kome se, između ostalog, govorilo o inicijativi predsjendika države Mila Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini.

Slaven Radunović (DF) je u izjavi za medije naveo  da je prema mišljenju većine članova kolegijuma, napravljena proceduralna greška jer predsjednik nije dostavio prijedlog odluke o kojoj bi trebalo da se glasa.

-Na današnjoj sjednici pored procesuiranih stvari najviše vremena smo potrošili na zahtjev predsjednika Skupštine o skraćivanju mandata Skupštini. Napravljena je, po mišljenju većine članova kolegijuma, proceduralna greška jer predsjednik Danijeli Đukanović nije dostavio predlog odluke uz zahtjev da se glasa. Dosadašnja odluka je bila da poslanici predlažu i odluku koja treba da se donese i kojom se definiše sve, do kada traje mandat. Mislimo da treba da se ponovi zahtjev da bi bio uredan. Predsjednik može da traži da bude istog dana, ali da ispravi proceduralnu grešku. Jedini koji se ovome protivio je Danijel Živković, tako da nije bilo konsenzusa a predsjednica Skupštine treba da odluči- kazao je Slaven Radunović.

Đukanović odbio Lekića, predložio vanredne izbore

Podsjetimo, Milo Đukanović je uputio juče predsjednici parlamenta Danijeli Đurović predlog za skraćenje mandata 27. saziva Skupštine Crne Gore. 

Šef kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar rekao je ranije da je po njegovim saznanjima, sjednica parlamenta o mogućem skraćenju mandata planirana za 30. septembar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:05