/ foto: igor šljivančanin
26/11/2022 u 16:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović zakazala kolegijum: Živković traži odlaganje glasanja za sudije Ustavnog suda

Živković u pismu navodi da bi se tako stvorila mogućnost da se dogodi parlamentarni dijalog u cilju sto hitnijeg izlaska države iz institucionalne krize

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović zakazala je kolegijum na kojem će se raspravljati o inicijativi šefa poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijela Živkovića, u ponedeljak u 12 časova, da bude odloženo glasanje za sudije Ustavnog suda.

Živković pisao Đurović: DPS traži odlaganje glasanja za sudije Ustavnog suda

Podsjećanja radi, predsjednik kluba poslanika DPS-a Danijel Živković, uputio je sinoć pismo predsjednici parlamenta Danijeli Đurović u kome traži odlaganje drugog kruga glasanja za sudije Ustavnog suda koje je zakazano za ponedeljak 28. novembar.

Živković u pismu navodi da bi se tako stvorila mogućnost da se dogodi parlamentarni dijalog u cilju sto hitnijeg izlaska države iz institucionalne krize.

Podsjećajući da se država nalazi u dubokoj krizi, da je Vlada bez legitimiteta i da su svi akteri dužni da daju doprinos izlasku iz krize DPS je naveo tri uslova: da se odredi tačan datum vanrednih parlamentarnih izbora, da se odustane od neustavnog zakona o predsjesniku i da DPS glasa za jednog sudiju Ustavnog suda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:24