/ - FOTO: GP URA
16/11/2022 u 23:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Zašto DPS organizuje proteste, nije mi jasna njihova logika

Osvrnuvši se za protest "Ima nas" koji je najavljen za sjutra, Đurović navodi da je Crna Gora demokratska zemlja i da svako ima pravo da protestuje, dok to radi na miran način

Najvažnije je stabilizovati situaciju u Crnoj Gori i izabrati sudije Ustavnog suda, poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Crne Gore Goran Đurović.

On je u razgovoru za N1 kazao da će tada svi procesi u Crnoj Gori biti deblokirani i da će doć do kompromisa.

-Nijesam siguran da će odgovor Venecijanske komisije povodom Zakona o predsjedniku biti brz, ali bi valjalo čuti njihovo mišljenje - rekao je Đurović.

Osvrnuvši se za protest "Ima nas" koji je najavljen za sjutra, Đurović navodi da je Crna Gora demokratska zemlja i da svako ima pravo da protestuje, dok to radi na miran način.

- Protest zapravo organizuje Demokratska partija socijalista (DPS) i nije mi jasna logika zašto ta stranka to radi, ali svako ima svoj način vođenja politike.. Da li na taj način žele da održe svoje birače, jer se vidjelo na lokalnim izborima da imaju gubitak, njihovo je pravo da protestuju, ali ja u tome ne vidim neku korist za njih - kazao je Đurović.

U okviru promotivne kampanje zimske sezone na tržištu Srbije, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom učestvovaće na 53. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić razgovarao je ranije danas sa Đurovićem o daljim aktivnostima u cilju zajedničkog nastupa turističkih privreda dvije zemlje na trećim tržištima. Đurović je rekao da očekuje da će u narednom periodu biti aktivirana Radna grupa u oblasti turizma između Srbije i Crne Gore, formirana u februaru 2022. godine.

- Dogovorili smo da ta komisija zaživi i da se kreira zajednička ponuda prema trećim zemljama – Kina, SAD i Kanada. To je takva klijentela koja želi da u jednom kraćem boravku obiđu više zemalja“, dodao je Đurović i istakao da su to ogromna tržišta i ogroman turistički potencijal i za Srbiju i za Crnu Goru. Tražili smo modalitet kako da produkujemo više turističkih djelatnika, razgovarali smo o infrastrukturnim problemima, gdje ih imamo na granici Srbije i Crne Gore - naveo je on.

Đurović je kazao da je iz Crne Gore odlazilo dosta „spinova sa zlom namjerom“ u vezi sa brojem turista i naglasio da smo imali fantastičnu sezonu, da je oko 22.000 turista boravilo u hotelima…

- Imali smo manjak turista iz Rusije i Ukrajine, ali je to nadomješteno turistima iz drugih destinacija - dodao je Đurović.

Govoreći o zimskoj sezoni, on je kazao da Crna Gora ima mnogo toga da ponudi.

- Na prvom mjestu, „čari Žabljaka, zatim odlično skijalište u Kolašinu sa znatno više staza i kilometara na njima“. Odgovorno tvrdim da te staze zadovoljavaju i najzahtjevnije skijaše -  naveo je on.

Đurović kaže da su cijene „korektne“. Ističe i ponudu za doček za Novu godinu, u svim gradovima, naročito onim na primorju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. februar 2023 02:01