foto: Duško Knežević instagram / - FOTO: DUšKO KNEžEVIć INSTAGRAM
24/05/2023 u 10:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Duško Knežević: Abazović na Oksfordu dostojno predstavljao Crnu Goru

On je dodao da je imao “čast i zadovoljstvo da prisustvuje predavanju koje je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović održao na Univerzitetu Oksford, jednom od najbolje rangiranih i najstarijih univerziteta na svijetu”

Predsjednik Vlade Dritan Abazović predavanjem na Oksfordu dostojno reprezentovao Crnu Goru, poručio je u objavi na svom Instagram profilu predsjednik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran Duško Knežević.

On je dodao da je imao “čast i zadovoljstvo da prisustvuje predavanju koje je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović održao na Univerzitetu Oksford, jednom od najbolje rangiranih i najstarijih univerziteta na svijetu”.

- Crnogorski premijer je govorio na Oksfordskoj uniji (The Oxford Union), na poziv Metju Dika (Matthew Dick), predsjednika ovog najstarijeg i najvećeg studentskog društva na Oksfordu koje ove godine slavi jubilarnih 200 godina postojanja. Kroz istoriju Oksfordska unija je bila domaćin svjetskim liderima poput američkih predsjednika Regana, Niksona, Kartera i Bila Klintona, zatim Vinstonu Čerčilu, Dalaj Lami i kraljici Elizabeti II. Osim studenata Oksforda, predavanje dr Dritana Abazovića pratili su brojni gosti i investitori. Potom se razvila živa diskusija. Investitori su se interesovali o mogućnostima ulaganja u oblast digitalne ekonomije i u fintek sektor. Abazović je istakao da je Crna Gora vrlo privlačna zemlja za investicije, i da je sada, u odnosu na tri godine ranije, mnogo bolje mjesto za život i da su demokratski tokovi izuzetno napredovali”, naveo je dr Knežević.

Abazović je krajem aprila imao predavanje na Univerzitetu Kembridž.

Prethodno je, krajem septembra 2022. održao predavanje na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku. I predstavio je svoju novu knjigu “Kritika globalne etike”. Potom je 24. marta 2023. govorio na Harvardu, gdje su domaćini istakli zadovoljstvo zbog predavanja predsjednika Vlade Crne Gore i naveli da se radi o prvoj posjeti nekog crnogorskog zvaničnika Harvardu.

- Prijatno je saznanje da konačno neki političar iz Crne Gore održi predavanja na najprestižnijim univerzitetima na svijetu.  Dritan Abazović je i danas, u srcu Velike Britanije, dostojno reprezentovao Crnu Goru, zaključio je Knežević.

(Aplus)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:07