Душко Марковић / - IVAN PETROVIC-IPE
12/07/2021 u 19:32 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Душко Марковић: Не вјерујем да ће Лекић бити дио инжењеринга ДФ-а

Према његовом мишљењу, ДФ jе заслужио овакву позициjу, „будући да jе увиjек служио туђим интересима, односно интересима друге државе”

Бивши црногрски премијер Душко Марковић у разговору за Нову М, истакао је да је Влада већ пала по свим политичким и демократским стандардима. 

– Ова Влада jе већ пала, ова ситуациjа би изискивала неопходне хитне ванредне парламентарне изборе како би се дошло до Владе коjа би имала неопходну већину у парламенту и на таj начин покренула озбиљна друштвена, економска и политичка питања како би се Црна Гора извадила из овога свеукупног безнађа – истиче Марковић.

Он такође наводи да ниjе оптимиста, да ће се користити демократска правила и демократски стандард из савременог свиjета.

– Вjеруjем да ће се покушати неким политичким инжињерингом доћи до неког сагласjа унутар коалициjе али како год се ствари заврше као резултат тог политичког инжињеринга Влада неће бити стабилна, Црна Гора неће ићи наприjед, проблеми ће се гомилати – поручио је бивши премиjер.

Марковић између осталог истичеда, да је предлог ДФ-а, да Миодраг Лекић буде премијер, манипулативни инжињеринг тог савеза, јер је управо Лекић напустио тај савез због политичког неслагања.

– Наjвећи губитник након избора на коjима jе дошло до промjене власти jесте ДФ и његова коалициjа. Рекао сам у одговору на прво питање да они тоj коалициjи доносе 27 посланика, да су дали с њихове листе премиjера а да истовремено их нема у Влади нема их у власти. Да садашњи актуелни премиjер био носилац њихове листе не комуницира с политичким представницима ДФ-а, игнорише њихове захтjеве и са друге стране ДФ jе сада у заиста у незавидноj мат позициjи, у коjоj покушава да пронађе рjешења за излазак из такве ситуациjе – наводи Марковић.

Марковић је поручио и да су предлози Демократског фронта, неадекватна решења коjа не одговараjу политичком тренутку нити политичкоj потреби.

– Не вjеруjем да ће посланик Лекић као искусан политичар прихватити да буде дио тог манипулативног политичког инжињеринга ДФ-а – поручује бивши премијер.

Према његовом мишљењу, ДФ jе заслужио овакву позициjу, „будући да jе увиjек служио туђим интересима, односно интересима друге државе” .

– Када би се ДФ окренуо Црноj Гори и њеним политички интересима, додаjе, без обзира на програмска и идеолошка опредjељења да би то било корисниjе и за њих и за Црну Гору – навео је Марковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:08