/ - Архива
17/06/2022 u 16:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Душко Стјеповић: Зорица Ковачевић мора са функције по сили закона

Стјеповић је јавност обавијестио да је дана 11. маја 2022. године, предсједница Општине, госпођа Зорица Ковачевић, напунила је 66 година

На данас одржаној сједници Скупштине општине Даниловград, предсједник Клуба одборника Демократа, Душко Стјеповић, поставио је одборничко питање предсједници Општине, Зорици Ковачевић, и скренуо пажњу укупне црногорске јавности на чињеницу да је прије више од мјесец дана госпођи Ковачевић, по сили закона морао престати мандат предсједнице Општине Даниловград.

- Главно питање одборника Стјеповића за Ковачевићку је било: “Да ли сте обавијестили предсједника Скупштине општине да сте дана 11. маја 2022. године, тиме што сте навршили 66 година живота и најмање 15 година стажа осигурања, испунили услове из члана 164 став 1 тачка 1 Закона о раду, чијом примјеном Вам је морао престати мандат на функцији предсједнице Општине Даниловград по сили закона? Уколико то, пак, до сада нијесте учинили, којом аргументацијом правдате непоступање по изричитим и императивним нормама Закона о локалној самоуправи и Закона о раду и да ли осјећате да сте компромитовали своја морална начела због, благо речено, игнорисања законских обавеза, са очигледном намјером што дужег боравка на функцији предсједнице Општине?- наводе у саопштењу.

Осим тога, предсједник Клуба одборника Демократа је упитао госпођу Ковачевић да ли је свјесна да њено кршење наведених прописа може произвести знатне штетне посљедице које могу наступити за Општину Даниловград у случају да заинтересована правна и физичка лица пред надлежним судовима покрену одговарајуће поступке оспоравања њених аката које је донијела као предсједница Општине након што јој је по сили закона престао мандат?

Стјеповић је јавност обавијестио да је дана 11. маја 2022. године, предсједница Општине, госпођа Зорица Ковачевић, напунила је 66 година.

- Уз то, иако нисмо имали увид у било какве доказе, само се на основу радне биографије предсједнице може основано закључити да испуњава и други законски услов: да извјесно има најмање 15 година стажа осигурања. Дакле, јасно је да се већ пуни мјесец дана госпођа Зорица Ковачевић налази противзаконито на челу даниловградске Општине. Наравно, ако бисмо рекли да нас изненађује да ДПС и његови представници нешто незаконито раде, не бисмо били искрени. Никога у Црној Гори, а ни ван ње, то не изненађује-, јасан је био одборник Стјеповић.

Он је, такође, изнио и став да би се можда могло и погледати кроз прсте да се ради о представници политичког субјекта који нас је за 32 године управљања Даниловградом унаприједио и позлатио.

- Међутим, као перјаница политике која нас је уназадила макар 50 година, заслужила је давно да оде. И то на изборима да оде. На изборима које су, управо из страха од народа, заједно и закулисним договорима са новим коалиционим партнерима из Уре и СНП-а, противуставно, противзаконито и противправно одложили. Но, било како било, позивам цијелу даниловградску и црногорску јавност да у свој фокус стави ово питање, јер ако се сва “кука и мотика” дигла на тадашњег предсједника Општине Никшић, који је на крају, потпуно оправдано, и морао да оде са функције из истог разлога, Демократска партија социјалиста ништа веће успјехе нема ни у Даниловграду да би њени функционери, кршећи закон, остајали дуже на функцији него што им то по праву припада- закључио је Стјеповић, поред осталог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 16:58