фото: Биља Марковић / - фото: Биља Марковић
23/03/2022 u 16:29 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Два одборника ДПС-а у Котору напустила ту странку: Наступаће самостално

Раније данас из которског ДПС-а је саопштено како је сједница локалног парламента заказана за сјутра унапријед осуђена на пропаст

Одборници опозиционог ДПС-а у Котору Дејан Огњановић и Милица Љутић објавили су да напуштају Клуб одборника те странке у Скупштини општине Котор, али и чланство у ДПС-у те да ће до краја мандата актуелног сазива которског парламента наступати као независни одборници.

Раније данас из которског ДПС-а је саопштено како је сједница локалног парламента заказана за сјутра унапријед осуђена на пропаст.

Иначе је због недостатка кворума од 17 одборника, и 18. Марта пропао покушај одржавања осме по реду сједнице Скупштине општине (СО) Котор, јер се у сали нијесу појавили одборници коалиције “За будућност Котора” (ЗБК); Жељко Кнежевић (НДС) и Слободан Лазовић (ПзП) који већ мјесецима бојкотују засиједања.

Они траже реорганизацију Куктурног центра “Никола Ђурковић” односно да се тој јавној установи повјери организација Фестивала позоришта за дјецу и “КоторАрт”.

Зато Которском парламенту, који броји 33 одборника, а за кворум је неопходно присуство њих 17, пријети распуштање и увођење принудна управе, а да ли ће се ситуација промијенити тачније да ли ће умјесто одборника коалиције ЗБК, подршку усвајању буџета Општине за 2022. дати Огњановић и Љутић, знаће се сјутра за када је заказан нови покушај одржавања сједнице СО Котор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

14. maj 2024 04:51