Невенка Ћировић / - Скриншагт/YOUTUBE
01/02/2022 u 20:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕКСКЛУЗИВНО: Писмо конзулке Невенке Ћировић - Угрожена је моја и безбједност моје породице

- Уколико моја држава не поступи хитно и не заштити моју слободу и безбједност, бићу принуђена да се за заштиту обратим земљи пријема, јер сигурно нећу дозволити да се примакну ни мени нити мојој породици и упозоравам вас на то, али и све њих - неко ће завршити у затвору, макар ја завршила живот - каже се у писму конзулке Црне Горе у Сремским Карловцима, које је упутила државним функционерима

Генерална конзулка Црне Горе у Србији у Сремским Карловцима Невенка Ћировић тврди да се налази под присмотром  и да је њој и њеној породици угрожена безбједност.

Она је упутила писмо, у које је портал Дана имао увид предсједнику Скупштине Алекси Бечићу, члану  Савјета за одбрану и безбједност, премијеру  Здравку Кривокапићу, члану Савјета за одбрану и безбједност, предсједнику Одбора за безбједност и одбрану Скупштине Милану Кнежевићу, члану Вијећа за националну безбједност, замјенику Одбора за безбједност и одбрану Мевлудину Нухоџићу, члану Вијећа за националну безбједност, директору Агенције за националну безбједност (АНБ), Дејану Вукшићу, члану Вијећа за националну безбједност, савјетнику предсједника Владе за безбједност Воју Лаковићу, и подсекретару за бјезбједност МВП Мирославу Радојичићу.

Писмо преносимо интегрално:

Оодлучила сам се на институционално обраћање јер имам веома озбљне индиције да је моја безбједност угрожена, као представника државе, што неминовно води ка угрожености моје породице. Одлучила сам се на ово обраћање јер су ме политичка дешавања у Црној Гори увјерила, да  одређени догађаји и изјаве официра за безбједност у амбасади Црне Горе у Београду, Веска Дамјановића, упућене мени – уопште нису биле изјаве него озбиљне пријетње. Након што су се у Црној Гори отворила питања рушења изборне воље грађана и рушења Устава и Уставног поредка, мени се дешавају веома озбиљне и упозоравајуће ситуације, опструкције и потези ка прављењу  безбједносног обруча око генералне конзулке Црне Горе у Републици Србији, обруча од људи који су , према свим показатељима, лојални бившим безбједносним структурама, политички подређеним смијењеној власти.То су свеукупно структуре  које су се већ бавиле , незаконито , годину дана, праћењем и прислушкивањем мене. Све што се десило и дешава ових дана, тврдим одговорно, наставак је незаконитог и противуставног дјеловања парадржавних безбједносних структура, у сарадњи са политичким.

У ПЕРИОДУ ОД ДОЛАСКА, ТОКОМ ЈАНУАРА, А САДА И ВЕОМА ИНТЕНЗИВНО, ДЕШАВА СЕ УГРОЖАВАЊЕ МОЈЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ ,  ПОКУШАЈ ДА СЕ ОЧИСТИ ТЕРЕН ОКО МЕНЕ И ДО МЕНЕ , КАКО БИХ ОСТАЛА САМА И НА ТАЈ НАЧИН ПОСТАЛА ЛАКО ИЗЛОЖЕНА СВАКОЈ ОПАСНОСТИ , АЛИ И КАКО БИХ , ОСАМЉИВАЊЕМ , БИЛА ПРОФЕСИОНАЛНО ОСЛАБЉЕНА И ПОСТАЛА ПАРАДРЖАВНИМ СТРУКТУРАМА ИЗ БЕЗБЈЕДНОСНОГ СЕКТОРА – ЛАК ПЛИЈЕН . ДЕШАВА СЕ ПОКУШАЈ ДА МЕ СЕ НАТЈЕРА ДА ДАМ ОТКАЗ ВОЗАЧУ КОЈЕГ САМ АНГАЖОВАЛА И ОЗБИЉНЕ ИГРЕ ИГРАЈУ ОКО ТОГ ПОКУШАЈА. СВЕ ЗАЈЕДНО ЗОВЕ СЕ ШПИЈУНАЖА ДИПЛОМАТСКОГ ПРЕДСТАВНИКА ДРЖАВЕ, ШТО ЈЕ ШПИЈУНАЖА ПРОТИВ ДРЖАВЕ, А ТО ЈЕ  ОЗБИЉНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО.

ЗАХТИЈЕВАМ ДА МИ СЕ ДОДИЈЕЛИ ПРАВО НА +1 ЗАШТИТУ, ОДНОСНО ОСОБУ КОЈА ЋЕ БРИНУТИ О МОЈОЈ БЕЗБЈЕДНОСТИ И БЕЗБЈЕДНОСТИ МОЈЕ ПОРОДИЦЕ.

КАО ДИПЛОМАТСКИ ПРЕДСТАВНИК КОРИСТИМ И КОРИСТИЋУ СВОЈЕ ДИСКРЕЦИОНО ПРАВО ДА САМА ОДЛУЧИМ КО ЋЕ БИТИ И МОЈ ВОЗАЧ И МОЈЕ ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ. УКОЛИКО МОЈА ДРЖАВА, НАКОН ШТО ПРОЧИТАТЕ ШТА ВАМ ШАЉЕМ, НЕ ПОСТУПИ ХИТНО И НЕ ЗАШТИТИ МОЈУ СЛОБОДУ И БЕЗБЈЕДНОСТ, БИЋУ ПРИНУЂЕНА ДА СЕ ЗА ЗАШТИТУ ОБРАТИМ ЗЕМЉИ ПРИЈЕМА А ТО ЋЕ ОНДА, НА ЖАЛОСТ, ЈАСНО ПОКАЗАТИ,  ДА ОНИ КОЈИ СУ ПРЕУЗЕЛИ БЕЗБЈЕДНОСНИ СЕКТОР НИСУ ГА УВЕЛИ У ЗАКОНСКО ДЈЕЛОВАЊЕ И ОЧИСТИЛИ ОД БЕЗАКОЊА, ВЕЋ ЈЕ БЕЗБЈЕДНОСНИ СЕКТОР И ДАЉЕ У РУКАМА ОНИХ КОЈИ СУ ГА ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЛИ. НИ ДРЖАВУ, НИ ГРАЂАНЕ НИСУ ШТИТИЛИ, ВЕЋ САМО ПОЛИТИКУ КОЈУ СУ ЗАСТУПАЛИ. ЈА ИМ СИГУРНО НЕЋУ ДОЗВОЛИТИ ДА СЕ ПРИМАКНУ НИТИ МЕНИ , НИТИ МОЈОЈ ПОРОДИЦИ,И УПОЗОРАВАМ СВЕ ВАС НА ТО, АЛИ И СВЕ ЊИХ – НЕКО ЋЕ ЗАВРШИТИ У ЗАТВОРУ, МАКАР ЈА ЗАВРШИЛА ЖИВОТ.

У НАСТАВКУ ЋЕ УСЛИЈЕДИТИ И ВЕОМА ЈАСАН ЗАХТЈЕВ ДИРЕКТОРУ АНБ, ГОСПОДИНУ ВУКШИЋУ, ПА ВАС СВЕ МОЛИМ ДА ПОДРЖИТЕ ТАЈ ЗАХЈТЕВ ЈЕР ЋЕ ОН БИТИ ОДМОТАВАЊЕ ЈЕДНОГ КЛУПКА, КОЈЕ, СИГУРНА САМ ИМА ОЗБИЉНЕ КРАКЕ.

Наиме, крајем децембра, на дан када сам и формално примила егзекватуру у Министарству спољних послова Србије, боравила сам у амбасади Црне Горе, на пријему који су организовали запослени.

Тамо сам срела Веска Дамјановића, офИцира за безбједност, који је разговору са мном, а пред свим запосленима из амбасаде и конзулата, изрекао три поруке, које сада, јасно је, нису биле поруке него веома јасне пријетње:

1.Незадовољан чињеницом да је посланик Демократске Црне Горе Момо Копривица, на пленуму, Дамјановића означио особом која је потписала укидање забране и тиме дозволила боравак у Црној Гори Вељку Беливуку и његовој групи и тиме, Копривица, означио Дамјановића особом која није достојна тако одговорне позиције, те да га треба разријешити – Веско Дамјановић је, резигниран, упутио низ увредљивих и подругљивих квалификација на рачун посланика Копривице и на крају тог испада саопштио, слиједи цитат Дамјановића : „СРЕШЋЕМО СЕ ЈА И КОПРИВИЦА. ИАКО ЈЕ ДОБАР ПОЛИТИЧАР И ПРАВНИК, КОПРИВИЦА НЕМА ФИЗИЧКУ СПРЕМНОСТ“ .

Истог момента ја сам Дамјановића упозорила да говори о народном посланику, да то изговара пред свједоцима, те да мене то чини обавезном да саопштим надлежнима на који и какав се начин понаша особа која покрива функцију, ни мање ни више – него официра за безбједност.

2. У следећој изјави, лично мени, без устезања, Веско Дамјановић је  казао, цитат : „АНБ ТЕ ПРАТИЛА И ПРИСЛУШКИВАЛА ЈЕР СИ РАДИЛА ПРОТИВ ДРЖАВЕ“.

Упозорила сам Дамјановића још једном на тежину квалификација и лажну оптужбу, те да сам ја особа која штити и штитила је интрересе државе а да су државу угрожавали он и они који су је приватизовали, подсјетила њега, а подсјећам и све вас – бившем директору АНБ Перуничићу, суди се за незаконито праћење и прислушкивање и мене и још низ јавних личности.

3. На одласку из амбасаде, Дамјановић је, веома самоувјерено, опет пред свима, мени, самоувјерено и пријетећим тоном, поручио следеће, цитат: „ЈА ЋУ СЕ УСКОРО ВРАТИТИ У ЦРНУ ГОРУ ИЛИ КАО ВД ДИРЕКТОРА УПРАВЕ ПОЛИЦИЈЕ ИЛИ КАО ДИРЕКТОР УПРАВЕ ПОЛИЦИЈЕ “ .

Када ове пријетње упоредим са актуелним дешавањима онда оне добијају пуни смисао и све вас упозоравају  на опасност од синхронизованог дјеловања против Уставног поредка, јер Веско Дамјановић  није од јуче и његово име вам је свима познато, као и укупној јавности што је познато за шта се све везује његово име. Истовремено Вас подсјећам да је његово имеонавње у Београду предложио директор Управе полиције Зоран Брђанин а подржао потпредсједник Владе Дритан Абазаовић.

4. Веома индикативна ситуација догодила се новоангажованом возачу у конзулату Зорану Олујићу када је његов капут наводно грешком узео возач из амбасаде Пејовић. Та је ситуација индикативна зато што су догађаји који су услиједили и догађаји ових дана, више него јасан доказ, да је капут узет, не грешком, него с веома јасном намјером, опет одгворно тврдим, да се Олујићу подметне нешто због чега би га испред амбасаде сачекала полиција Србије или да му се у његов капут убаци прислушни уређај.

Тиме су структуре којима и Пејовић припада покушале да постигну два ефекта – први да одстране особу која је возач у Генералном конзулату а коју немају ни најмању шансу да врбују и контролишу да им доставља информације о мом кретању и дјеловању. И други ефекат, сваки ексцес везан за Олујића, био је њихов план - дискредитација мене на позицији дипломатског представника Црне Горе.

Пејовић је, како сам обавијештена, особа која је запослила возача којег сам ја затекла, а којем нисам продужила Уговор о ангажовању, и искориствши законом и правилником дато дискреционо право шефовима диполамтских представништава, ангажовала сам Зорана Олујића.

Ја сам предуприједила ту намјеру јер сам спријечила пензионисаног полицајца, задуженог за чување Црногорске куће, да Олујићу приђе и у руке му стави други капут, у којем се, веома сам увјерена ,  налазио садржај који је кривично кажњив.

Након свега овога, почеле су да се дешавају активности, прво тихе и не тако видљиве, а сада већ, дешавају се врло јасно и врло сумњиве ситуације.

Наиме, подсекретар за безбједност у МВП Мирослав Радојичић, који је, како ми је он објаснио, дао је  у АНБ на провјеру возача Олујића. У првом разговору, у децембру, када сам информисала МВП, казао да ће провјера трајати мјесецима.

Но,већ 24. јануара, добијам позив од подсекретара Радојичића који ме обавјештава да има „НЕЗВАНИЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ИЗ АГЕНЦИЈЕ ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЈЕДНОСТ“ и да ОДМАХ дам ОТКАЗ возачу Олујићу и почнем да тражим новог возача, истовремено траживши од мене да му саопштим откуд мени тај возач. Подсекретар Радојичић је такође саопштио да је чудно да сам њега ангажовала када су му, цитирам,: У АНБ РЕКЛИ ДА СУ МИ ДАЛИ ИНСТРУКЦИЈЕ ДА ВОЗАЧ МОРА БИТИ ЦРНОГОРСКИ ДРЖАВЉАНИН“.

Савршено свјесна рупа у тврдњама и захтјевима око возача Олујића , изашла сам из Конзулата, назвала Подсекретара и дословно рекла следеће :

“Ко год из АНБ да је рекао да ми је дао инструкцију за возача  - ГОВОРИ НЕИСТИНУ . Приде , возач је локално особље а локално особље мора имати држављанство Србије.То држављанство имао је и бивши возач и поручите им да га сигурно нећу вратити. НИЈЕ ТАЧНО за инструкцију јер у АНБ  нису могли да дају инструкције за нешто за шта нису појма имали шта ћу и како урадити .

Услиједило је умекшавање приче и ограђивање да је, можда, подсекретар, погрешно схватио дио око инструкција, те да, забога, АНБ брине о мени. Жао ми је, али ја у то АПСОЛУТНО не вјерујем.

Саопштила сам да ме незваничне информације не занимају, да је неодгворно и неозбиљно говорити незванично у име АНБ и да ће морати да ми дају процјену на увид и доказе ако их имају.

Подсекретар за безбједност тада ми је казао да за ВОЗАЧА ЗОРАНА ОЛУЈИЋА НЕМАЈУ НИШТА ШТО ЈЕ КОМПРОМИТУЈУЋЕ, НАПРОТИВ, ДА ЈЕ РИЈЕЧ О ОСОБИ ЧИСТЕ БИОГРАФИЈЕ, али, како је рекао, није пракса.

Дакле, на основу потпуно неосноване приче о некој пракси ја треба да поступам у веома озбиљном послу, и у веома озбиљним политичким и безбједносним условима.

Након свега неколико дана, јавио ми се припадник Управе полиције којег сам недавно, кроз посао док сам била у Црној Гори,  упознала .

ТАЈ ПРИПАДНИК УПРАВЕ ПОЛИЦИЈЕ, У РАЗГОВОРУ КРОЗ ПОРУКЕ, ПОКУШАО ЈЕ ДА ИЗ МЕНЕ ИЗВУЧЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ВОЗАЧУ ОЛУЈИЋУ, ШТО МУ НАРАВНО, НИСАМ ДОПУСТИЛА И ЗАХТИЈЕВАЛА САМ ДА КАЖЕ КО ГА ШАЉЕ ДА ИСПИТУЈЕ, ДА МИ ДА ИМЕНА  ПА ЋУ ЈА ДА ПОКРЕНЕМ ПОСТУПКЕ.

У ПРИЛОГУ ЋУ ВАМ ДОСТАВИТИ ТУ ПРЕПИСКУ.

Након што сам и тај, према мом мишљењу, шпијунски покушај одбила, на Антени М освануо је следећи текст:

https://www.antenam.net/politika/231604-nevenku-cirovic-vozi-penzionisani-zandarm

Знала сам одмах да је неко из безбједносног сектора кренуо у медијску харангу и покушај да ме и дискредитује и обесхрабри у отпору парадржавним структурама.

Да није озбиљно и упозоравајуће, било би иронично, али смијешно сигурно не. АНБ очигледно има особе које настављају њену институционалну дискредитацију злоупотребама положаја.

ГОСПОДИНЕ ВУКШИЋУ, ОД ВАС ЗАХТИЈЕВАМ ДА ХИТНО УТВРДИТЕ КО ЈЕ ОСОБА ИЗ АНБ КОЈА ЈЕ ЗАДУЖЕНА ЗА ПРОВЈЕРУ ВОЗАЧА ЗОРАНА ОЛУЈИЋА?

ДА ЛИ ЈЕ ТО ОСОБА КОЈА ДАЈЕ „НЕЗВАНИЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ“ О ВОЗАЧУ НА ОСНОВУ КОЈИХ ПОДСЕКРЕТАР ОД МЕНЕ ТРАЖИ ДА ИСТОГ МОМЕНТА ДАМ ОТКАЗ ВОЗАЧУ?

ДА ЛИ ПОСТОЈИ ДРУГА ОСОБА У АНБ КОЈА СЕ НЕЗАКОНИТО БАВИ УЧЕШЋЕМ У НАРУШАВАЊУ БЕЗБЈЕДНОСТИ ГЕНЕРАЛНЕ КОНЗУЛКЕ У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА?

ЗАХТИЈЕВАМ ДА СПРОВЕДЕТЕ ХИТНУ ИСТРАГУ И ЗАХТИЈЕВАМ ДА СВИ КОЈИМА САМ СЕ ОБРАТИЛА ДОБИЈУ ТА ИМЕНА, УКЉУЧУЈУЋИ МЕНЕ!

ПРЕМА РИЈЕЧИМА ПОДСЕКРЕТАРА, ОН ЋЕ ДОБИТИ ЗВАНИЧАН СТАВ ИЗ АНБ А МЕНИ ЋЕ ГА ИНТЕРПРЕТИРАТИ, ШТО МЕНИ ТРЕБА ДА БУДЕ ЗВАНИЧНО!

НЕ ПАДА МИ НА ПАМЕТ ДА НА ОСНОВУ ТАКВИХ НЕОЗБИЉНОСТИ И ПАУШАЛНОСТИ УЛАЗИМ У ЗОНУ КОЈА МИ УГРОЖАВА И ЛИЧНИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ И ФИЗИЧКИ ИНТЕГРИТЕТ!

У ПРИЛОГУ ШАЉЕМ И БИОГРАФИЈУ ВОЗАЧА ОЛУЈИЋА ЈЕР У ЊОЈ НЕМА НИШТА НЕЧАСНО И ТАЈНО. НАПОМИЊЕМ ЈОШ ДА ЈЕ ОЛУЈИЋ КАО ПРИПАДНИК НЕКАДАШЊЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ ВОЈСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ И СРБИЈЕ ЖИВИО У ПОДГОРИЦИ, БИО ЧУВАР ЦРНОГОРСКЕ ГРАНИЦЕ И ЧУВАР БЕЗБЈЕДНОСТИ ЦРНЕ ГОРЕ. РАДИО ЈЕ  , ДИЈЕЛИО И ДОБРО И ЗЛО, У ТО ВРИЈЕМЕ И СА НА ПРИМЈЕР МИЛОШЕМ РАДУЛОВИЋЕМ, КОЈИ ЈЕ РУКОВОДИО САЈ-ем , КАО И СА, НПР ДРАГАНОМ БЛАГОЈЕВИЋЕМ, БИВШИМ ПОМОЋНИКОМ ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ.

Очекујем хитну реакцију свих Вас којима сам се обратила, иначе ћу се обратити државним органима Србије за заштиту јер ово што покушавају НЕЋУ ДОПУСТИТИ!

МОЈЕ ОБРАЋАЊЕ И ОНФОРМАЦИЈЕ УЧИНИТЕ ЈАВНИМ ЈЕР СУ НАПАДИ НА МЕНЕ УЧИЊЕНИ ЈАВНИМ ПРЕКО МЕДИЈА ИЗА КОЈЕГ СТОЈИ ДАРКО ШУКОВИЋ, ОСОБА ОСВЕТНИЧКИ НАСТРОЈЕНА ПРЕМА МЕНИ ИЗ ВРЕМЕНА КАДА САМ, КАО НОВИНАРКА РТЦГ,  ДЕМАСКИРАЛА НАМЈЕРЕ ЊЕГОВЕ СУПРУГЕ КРОЗ ФИЛМ „СВЈЕДОК БОЖЈЕ ЉУБАВИ“ О ПОЧИВШЕМ МИТРОПОЛИТУ АМФИЛОХИЈУ.

ОВАЈ СЛУЧАЈ ЛИЧНО ЋУ УЧИНИТИ ЈАВНИМ ЈЕР ЈЕ ЈАВНОСТ НАЈБОЉИ САВЕЗНИК ПРАВДЕ А НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉ БЕЗАКОЊА И НЕПРАВДЕ.

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ ,

ГЕНЕРАЛНА КОНЗУЛКА ЦГ У РС

НЕВЕНКА ЋИРОВИЋ

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:19