/ фото: ПР центар
28/12/2021 u 22:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ераковић: Ко би рекао - чуда неће да се десе

Када је пандемија у питању и свако озбиљно бављење политиком, резултати се постижу само преданим радом, нагласио је Ераковић

Јевто Ераковић, потпредсједник и посланик ДПС-а, саопштио је да је Министарство здравља одабрало да се "у дану са  највећим бројем позитивних од почетка пандемије, јавности обрати кафанским причама и језиком примјеренијим "Задрузи", него Влад".

- Да ли то значи да више и даље од тога не могу? Тиме Министарство здравља, нажалост, показује не само да је изгубило контролу над пандемијом и омикроном, него и "компас" када је ријеч о елементатном васпитању и културном понашању. Читава планета бори се са новим ударом корона вируса. Свака земља на начин како најбоље умије - подизањем степена вакцинације који гарантује мањи притисак на болнице, пооштравањем епидемијских мјера, рестрикцијама уочи божићних и новогодишњих празника, реорганизацијама здравствених и свих других јавних служби. На основу чега су наше здравствене власти очекивале да ће, кад су већ видјеле шта се дешава по Европи и свијету, нас заобићи омикрон талас? Ако су знале да неће, зашто га дочекујемо потпуно неспремни, иако смо имали најмање двије седмице да се припремимо? Осим, ако се стратегија Владе не своди на стихове "Ко би рек'о чуда да се десе" уз коју, видјели смо на друштвеним мрежама, њени чланови воле да крше све епидемијске мјере- навео је Ераковић

Како је истакао, "чуда, јер је угоститељским објектима омогућено да раде како раде и тиме буду једно од заришта ширења вируса баш захваљујући немару и незнању здравствених и других власти".

- Чуда, јер угоститељски објекти нијесу једина мјеста која постају легла заразе због кршења епидемијских мјера на које власти неће или не смију да реагују. Чуда се, међутим, дешавају једино у кафанским пјесма и саопштењима представника Владе и здравствених власти. Када је пандемија у питању, али и свако озбиљно бављење политиком резултати се постижу само преданим, одговорним и стручним радом. Свим оним што Влада и министарка здравља нијесу показали- нагласио је Ераковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:09