/ - JEVTO ERAKOVIć, FEJSBUK
22/11/2022 u 11:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Eraković: Pobijediće ideja evropske CG, protest "Ima nas" sve brojniji

Demokratski front je nosilac politike neustavne parlamentarne većine. To je ta alternativa koja se Crnoj Gori pokušava ponuditi, naveo je Eraković

Potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković na pres konferenciji za medije kazao je da će pobijediti ideja evropske Crne Gore.

Demokratski front je nosilac politike neustavne parlamentarne većine. To je ta alternativa koja se Crnoj Gori pokušava ponuditi, naveo je  Eraković.

- Povodom usvajanja Zakona o popisu koji, kako je istakao, neustavna i od strane DF-a kidnapovana parlamentarna većina, ima namjeru da usvoji u narednom periodu,kazao da je vrijeme da se podsjete na period od prije dvije godine kada su završeni parlamentarni izbori i kada se, otprilike u ovo vrijeme, pregovaralo oko Vlade Zdravka Krivokapića - dodao je.

Istakao je da građani neće dozvoliti da se sprovedu naumi koji su zamišljeno u beogradskim i moskovskim krugovima i to pokazuju protestom "Ima nas"  koji je postao sve brojniji i brojniji.

Poslani i potpredsjednik  DPS-a Abaz Dizdarević je kazao da će pobijediti Crna Gora i da je da je očigledno da je neustavna parlamentarna većina talac politike Demokratskog fronta i da je primorana da ispunjava agendu ovog političkog saveza.

Kazao je da se na listi prioriteta, suprotno preporukama naših međunarodnih partnera našao i Zakon o popisu.

- Odgovorna i normalna Vlada ne bi ni pomišljala da tako zahtjevnu operaciju realizuje u ovakvom stanju institucija. Uključujući i okolnost da je sama Vlada izgubila povjerenje u Parlamentu - kazao je Dizdarević.

Umjesto da se Vlada pozabavi rješavanjem političke krize, time što bi se kroz politički dogovor došlo do izbora sudija Ustavnog suda, skraćenja mandata Skupštine i organizacije vanrednih parlamentarnih izbora, Vlada se bavi pitanjima koji dijele društvo, kaže Dizdarević.

DPS neće prisutvovati plenumu na kojem se bude raspravljalo o Zakonu o popisu, istakao je.

Kazao je da su dali jasan stav parlamentu koji je pokušao da izvrši ustavni puč.

- Ne želimo da učestvujemo u šarlantanskim poslovima - poručeno je sa pres konfrencije DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 10:31