Абазовић са Ердоганом / - фото: Кабинет предсједника Владе
13/05/2022 u 16:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ердоган: Црна Гора под руководством Абазовића корачаће ка будућности

- Увjерен сам да ће Црна Гора, коjа jе иза себе оставила тежак период, под вашим руководством корачати ка будућности, чуваjући мир и благостање - наводи се у честитки Ердогана

Црна Гора ће, под руководством премиjера Дритана Абазовића, корачати ка будућности, чуваjући мир и благостање, казао jе предсjедник Турске Реџеп Таjип Ердоган.

Како jе саопштено из кабинета црногорског премиjера, Ердоган jе то навео у честитки Абазовићу поводом ступања на дужност предсjедника Владе.

- Увjерен сам да ће Црна Гора, коjа jе иза себе оставила тежак период, под вашим руководством корачати ка будућности, чуваjући мир и благостање - наводи се у честитки Ердогана.

Он jе поручио да ће Турска увиjек стаjати уз приjатељску Црну Гору у њеним напорима на том путу.

- Сигуран сам да ће Црна Гора, коjа jе привржена чланству у Европскоj униjи, коjи jе међу приоритетима Ваше владе, коjа наставља спровођење реформских процеса тамо гдjе jе стала и коjа са истом одлучношћу одржава културу заjедничког живота у складу са свим њеним елементима, наставити да доприноси просперитету, миру и стабилности Балкана - казао jе Ердоган.

Он jе навео да вjеруjе да ће билатерални односи, засновани на дубоко укориjењеном приjатељству и братству коjи произилазе из заjедничке историjе, током мандата Абазовића оjачати на свим пољима.

- Користим ову прилику да поновим наjискрениjе жеље за Ваше здравље и срећу, као и за просперитет, мир и благостање приjатељског и савезничког народа Црне Горе - наводи се у честитки.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:17