/ Фото: Саша Матић
28/08/2021 u 20:25 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ердоган изненада напустио Црну Гору?

Гости у Тузима, на изненађење свих, добили информацију да ће турски лидер отпутовати за Анкару због, како је наведено "изненадних државних послова”

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган напустио је изненада Црну Гору и није обишао Низамску џамију и Медресу “Мехмет Фатих” у Тузима, као што је раније најављивано. 

У Низамској џамији и Медреси било је све припремљено за дочек турског државника, а поред реиса Исламске заједнице Рифата Фејзића у првим редовима су били и неки политичари из Црне Горе, као и предсједници неких општина. 

Међутим, они су на изненађење свих добили информацију да ће турски лидер отпутовати за Анкару због, како је наведено, "изненадних државних послова”.

Ипак, незванично се говори да је у Низамској џамији једно лице направило потпуно бенигни инцидент, али то је било довољно да турско обезбјеђење процијени да турски лидер не треба ту да се појави. 

Да ли је заиста дошло до инцидента нијесмо успјели да провјеримо, али је Порталу Дана из неколико извора потврђено да је Ердоган прије планираног времена отишао из Црне Горе. 

Ердогану је на тој свечаности требало да буде уручено и највеће признање Исламске заједнице Црне Горе. Ријеч је о признању "Хусеин-паша Бољанић", што је реис Фејзић раније и најављивао. 

Подсјетимо, Ердоган је данас имао низ састанака, укључујући и сусрет са премијером Здравком Kривокапићем и предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем на Цетињу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:25