/ Ибрахимовић, фото: Срђа Бољевић
07/06/2021 u 10:54 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ервин Ибрахимовић у разговору за "Дан" поручио: Приоритет сачувати јединство странке

Бошњачка странка биће сигуран избор за све оне који баштине идеје једнакости, заједништва, суживота, антифашизма, мултиетничности и мултикултурализма, казао је Ибрахимовић

Јединство Бошњачке странке је највећа снага и чување јединства странке наш је приоритет, казао је кандидат за предсједника те партије Ервин Ибрахимовић. Он је то рекао за "Дан", након што је озваничено да је он кандидат за предсједника Бошњачке странке (БС) у сусрет предстојећем конгресу.

– Изузетна ми је част што сам од стране свих одбора БС, али и од свих чланова главног одбора, предложен за предсједника странке. Уколико се та подршка потврди и на конгресу, вјерујем да ћу заједно са новим руководством, члановима, симпатизерима и свима којима је БС у срцу ту подршку и оправдати – навео је Ибрахимовић.
Он сматра да је Бошњачка странка најбољи пројекат бошњачког народа од обнове црногорске независности.
– Бошњачка странка ће бити сигуран избор за све оне који баштине идеје једнакости, заједништва, суживота, антифашизма, мултиетничности и мултикултурализма. Јединство Бошњачке странке је највећа снага и чување јединства странке наш је приоритет – истакао је Ибрахимовић.

Подршка новом партијском програму и статуту

У сусрет Конгресу Бошњачке странке припремљен је и нови статут, којим се уводи низ нових одредби које ће допринијети бољем и квалитетнијем вођењу партије и функционисању унутар партије. Једна од основних новина је што се уводи функциjа генералног секретара умjесто досадашње политичког директора. Како је "Дан" раније објавио, биће формиран и генерални секретариjат, коjи ће, на основу унутрашње систематизациjе, имати секретариjате за одређене области.
Из БС су саопштили да је главни одбор позитивно оцијенио и нови програм и статут партије, који су упућени конгресу на усвајање. Kонгрес ће бити одржан у Рожајама, у складу са препорукама које се односе на спречавање ширења корона вируса.


Бошњачка странка је у суботу, 5. јуна, одржала сједницу главног одбора, на којој је утврђена Ибрахимовићева кандидатура.
– Утврђене су листе кандидата за четврти Kонгрес БС-а заказан за 13. јун 2021. године. Потврђене су листе кандидата за будући сазив главног одбора, које су предложене од стране општинских одбора и посебних облика организовања. Такође, потврђене су и листе делегата који ће учествовати у раду конгреса – наводи се у саопштењу.

Свих 11 општинских одбора Бошњачке странке предложило је Ибрахимовића за предсједника, док су два општинска одбора, поред Ибрахимовића, предложила и Суља Мустафића, али је он повукао кандидатуру.

По изборним правилима, главни одбор, коме су прослијеђене ове номинације, утврђује коначну листу кандидата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:50