Danijel Eskobar / Skrinšot
31/08/2022 u 20:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Eskobar: Crna Gora prijatelj, partner i saveznik SAD

Raduje nas što u potpunosti dijelimo vrednosti i viziju Crne Gore kao moderne evropske države“, rekao je Eskobar nakon sastanka sa šefom crnogorske diplomatije Rankom Krivokapićem na Bledu

Specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da je Crna Gora prijatelj, partner i saveznik SAD, javlja Glas Amerike (VOA). .

„Raduje nas što u potpunosti dijelimo vrednosti i viziju Crne Gore kao moderne evropske države“, rekao je Eskobar nakon sastanka sa šefom crnogorske diplomatije Rankom Krivokapićem na Bledu.

U saopštenju Vlade Crne Gore navodi se da je Krivokapić rekao da je „uvek zadovoljstvo sresti stare, proverene i pouzdane prijatelje s kojima već više od dve decenije radimo na uspostavljanju demokratskih procesa na Balkanu“.

Ministar spoljnih poslova Crne Gore poručio je da će Crna Gora i SAD "zajedno nastaviti uspešno savezništvo koje će obezbediti mir, stabilnost i brzo članstvo zemalja Zapadnog Balkana u EU”.

Eskobar i Krivokapić učestvuju na Bledskom strateškom forumu, koji je ove godine okupio 160 panelista iz visoke politike, tink-tenkova, slobodnih medija i civilnog sektora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 21:43