milo i eskobar / - FOTO: TVITER
15/12/2022 u 14:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Eskobar i Đukanović zabrinuti zbog Zakona o predsjedniku

Razgovarali su o potrebi deblokade Ustavnog suda i razmijenili mišljenja o gorućim regionalnim bezbjednosnim pitanjima

Specijalni američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar razgovarao je danas u Podgorici sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

-Eskobar i Đukanović su podijelili zabrinutost u vezi s donošenjem Zakona o predsjedniku, razgovarali o potrebi deblokade Ustavnog suda i razmijenili mišljenja o gorućim regionalnim bezbjednosnim pitanjima- objavljeno je na Twitteru Ambasade SAD-a.



U Tviter objavi Predsjednika Crne Gore navodi se da da je izražena izuzetna zabrinutost za "funkcionalnost države u uslovima kada nemamo Ustavni sud i Vladu i ne postoji konsenzus u Parlamentu".

-Ohrabrenje svim pro-evropskim i pro-euroatlantskim političkim akterima da se fokusiraju na kompromis koji će rezultirati izborom sudija Ustavnog suda i voditi prijevremenim izborima kao kredibilnim putem za izlazak iz krize. Sve drugo su manipulacije, uključujući i bezobzirno usvajanje Zakona protivno mišljenju VK. Crna Gora se mora vratiti u stanje normalnosti koje pripada pouzdanoj članici NATO-a i državi koja je odgovorna da reformama ostvari perspektivu članstva u EU- navodi se u Tviter objavi predsjednika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

14. maj 2024 13:38