/ Ескобар и Срзентић
12/11/2021 u 15:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ескобар-Срзентић: Млади и прогресивни министри дају нову снагу Влади

Како је саопштено из Министарства, у конструктивном разговору, Ескобар је поручио да подржава ову Владу, а да јој млади, модерни и прогресивни министри дају нову снагу

Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија имаће снажну подршку америчке администрације за све реформе, а циљ је остварити дијалог у различитим зонама и креирати политике, процесе и програме који ће донијети бољитак свим грађанима и грађанкама, поручено је данас са састанка министарке јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамаре Срзентић са замјеником помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију Габријелом Ескобаром.

Како је саопштено из Министарства, у конструктивном разговору, Ескобар је поручио да подржава ову Владу, а да јој млади, модерни и прогресивни министри дају нову снагу.

Министарка Срзентић је поручила да је важно да се сви окрену јавним политикама, да се оствари дијалог у различитим зонама и да власт и опозиција наступају заједно када је ријеч о политикама, процесима и програмима који ће донијети бољитак свим грађанима и грађанкама. То је култура која ће се градити у Министарству јавне управе, дигитакниг друштва и медија.

Поновила је да је кључна сарадња државног и цивилног сектора, што је и био случај у припреми важних стратешких докумената, политика и програма Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија. Истакла је да ће још више наставити да улаже у људе, јер је циљ оснажити их и направити одрживи систем", пише у саопштењу. 

Како се наводи, Ескобар је истакао ће Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија имати подршку америчке администрације за све покренуте реформе које се темеље на овим вриједностима.

Министарка Срзентић је закључила да Црна Гора не може постати просперитетна без разноликости и различитих перспектива и због тога је циљ елиминисати баријере на нивоу политике како би наша држава постала примамљива за младе лидере, таленте, стручњаке, инвеститоре. 

-Охрабрени овим снажним порукама настављамо за започетом агендом-написала је Срзентић на свом Твитер налогу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 05:01