/ - FOTO. MINISTARSTVO
22/09/2022 u 16:21 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EU cijeni ostvarene rezultate Crne Gore u borbi protiv kriminala i korupcije

Ovom prilikom komesar Varhelji pozdravio je stoprocentnu usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije i dosljedno sprovođenje restriktivnih mjera

Ministar  unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se danas u Briselu sa komesarom EU za susjedstvo i proširenje Oliverom Varhrljijem.

Ovom prilikom komesar Varhelji pozdravio je stoprocentnu usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije i dosljedno sprovođenje restriktivnih mjera.

Takođe, komesar je naglasio da Evropska komisija veoma cijeni rezultate koje je Crna Gora ostvaruje u borbi protiv kriminala i korupcije. Posebno je iskazao spremnost za pružanje  ekspertske i finansijske podrške na planu jačanja sajber bezbjednosti, kao i uništavanja zaplijenjenih cigareta.

Ministar Adžić je potvrdio opredijeljenost Crne Gore za članstvo u EU, ističući da Crna Gora dijeli evropske vrijednosti u pogledu vanjske i bezbjednosne politike.

Pored toga,  naglasio  je da je zadat snažan udarac svim kriminalnim strukturama u Crnoj Gori. Podsjetio je na dobru međuinstitucionalnu i međunarodnu saradnju na planu suprotstavljanja bezbjednosnim izazovima.

Na kraju, sagovornici su izrazili očekivanje da će svi subjekti čiji je interes ulazak Crne Gore u EU dati doprinos i podržati što skorija imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:32