Црна Гора усклађена са европском политиком / - GOV.ME
24/10/2021 u 07:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Euroactiv": Црна Гора и Албаниjа потпуно усклађене са спољном политиком ЕУ

Поређења ради, Албаниjа и Црна Гора су биле у потпуности усклађене, док jе Сjеверна Македониjа имала 96 одсто а Босна и Херцеговина 70 одсто, наводи бриселски портал

Црна Гора и Албаниjа jедине од држава западног Балкана имаjу стопроценту усклађеност са спољном политиком Европске униjе (ЕУ), обjавио jе бриселски портал "Euroactiv", позиваjући се на податке Европске комисиjе. Наjмањи проценат усклађености, према тим подацима, има Србиjа.

Како наводи бриселски портал, у 2020. години, стопа усклађености Србиjе са изjавама високог представника ЕУ за сполjне послове у име одлука ЕУ и Савjета износила jе 56 одсто, што се и наводи у наjновиjем извjештаjу Европске комисиjе.

"Поређења ради, Албаниjа и Црна Гора су биле у потпуности усклађене, док jе Сjеверна Македониjа имала 96 одсто а Босна и Херцеговина 70 одсто", наводи бриселски портал.

Европска комисиjа jе у уторак (19. октобра) обjавила своjе редовне извjештаjе као „Пакет проширења“, коjи покриваjу Србиjу, Албаниjу, Сjеверну Македониjу, Косово, Босну и Херцеговину и Црну Гору.

Дио политичких субjеката у Црноj Гори тврдио jе раниjе да службена Подгорица нема обавезу да се сасвим усклађуjе са спољнополитичким декларациjама и мjерама Европске униjе и да то не утиче на процес европских интеграциjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:19