Globalni lanac EUROPOL / - SHUTTERSTOCK
24/06/2024 u 20:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Europol: Uhapšeno 219 osoba zbog trgovine ljudima, pronađeno više od 1.300 žrtava

Evropska policijska organizacija (Europol) objavila je da je u masovnim akcijama protiv trgovine ljudima, kodnog naziva "Globalni lanac", od 3. do 9. juna uhapšeno 219 osoba, a identifikovane su najmanje 1.374 žrtve, uključujući 153 djece.

Između 3. i 9. juna, 39 zemalja iz cijelog sveta učestvovalo je u EMPACT danima zajedničke akcije protiv trgovine ljudima.

Cilj akcije, predvođene Austrijom, Rumunijom, Europolom, Fronteksom i Interpolom bio je razbijanje visokorizičnih kriminalnih mreža, posebno slučajeva seksualne eksploatacije, prisilnog kriminala i prisilnog prosjačenja.

Ove godine, jedan od ciljeva je bio da se identifikuju i razbiju najopasnije kriminalne mreže aktivne u EU, poput mafijaških, etničkih i porodičnih organizacija i drugih strukturiranih mreža koje se bave trgovinom ljudima.

Organi za sprovođenje zakona posebno su bili posvećeno ciljanim slučajevima koji uključuju djecu kao žrtve.

Rezultati zajedničkih akcija stigli su ne samo do nadležnih, već i do mnogih drugih spoljnih aktera koji bi mogli imati ulogu u smanjenju broja žrtava trgovine ljudima, objavio je na svojoj internet stranici Europol.

Rezultati ovogodišnjih EMPACT zajedničkih akcija dana pokazuju da se protiv groznog zločina trgovine ljudima najbolje boriti zajedno, izjavio je zamjenik izvršnog direktora Direkcije za operacije Europola Žan Filip Lekuf i zahvalio zemljama-partnerima na učešću u akcijama u globalnom poduhvatu da se uklone kriminalne mreže tregovine ljudima.

Blinken: Crna Gora ne ispunjava minimalne standarde za eliminaciju trgovine ljudima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jul 2024 17:05