parlamentarni izbori 2023 / - SRDJAN BOLJEVIC
10/07/2023 u 19:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evropa sad: Cijenimo odgovoran potez Pravde za sve

Kako ističu, odluka "Pravde za sve", stoga, predstavlja cjelishodan korak u pravcu odblokiranja demokratskih procesa u Crnoj Gori

Pokret Evropa sad! cijeni odgovoran odnos liste "Pravda za sve" i njenog nosioca, Vladimira Leposavića, prema aktuelnom političkom momentu i pozdravlja njihovu odluku da povuku sve prigovore DIK-u i žalbe Ustavnom sudu.

- Naime, nakon ponovljenih izbora na Cetinju je svakom dobronamjernom bilo jasno da je posrijedi svojevrsni izborni inženjering kojim se željela promijeniti izborna volja iskazana 11. juna i silu na sramotu u parlament ugurati politička partija koja prije mjesec dana nije prešla cenzus, čime bi se dodatno odložilo okončanje izbornog procesa, a samim tim produžio vijek nefunkcionalnim institucijama - saopšteno je iz Evrope sad.

Leposavić: Biračima SDP želimo sve najbolje, ovoj partiji srećan put u prošlost

Kako ističu, odluka "Pravde za sve", stoga, predstavlja cjelishodan korak u pravcu odblokiranja demokratskih procesa u Crnoj Gori i važnu stepenicu u susret konstituisanju legitimnog, na izbornoj volji formiranog, saziva skupštine, a samim tim i nesmetanom formiranju nove vlade. Ovime se otvara prostor da ključne državne institucije konačno budu odblokirane.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:42