/ Foto: BOJAN GNJIDIC
25/11/2022 u 12:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Evropa sad" o ostavci Marović: Ovo je nastavak političkog haosa, vratite mandate građanima

Pozivamo poslanike u crnogorskom parlamentu da se odgovorno ponašaju prema onima koji su im ukazali povjerenje, poručuju iz Pokreta Jakova Milatovića

Današnja ostavka potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova Jovane Marović predstavlja nastavak političkog haosa koji je izazvala pala Vlada i skupštinska većina okupljena oko nje i jedino odgovorno rješenje je vraćanje mandata građanima i vanredni parlamentarni izbori, smatraju u Pokretu "Evropa sad". 

Jovana Marović podnijela ostavku

- Formiranje neke nove Vlade bez izbora predstavljalo bi novu neodgovornost prema građanima i državi, kojom bi se stvorio još - veći haos u institucionalnom sistemu Crne Gore. Pozivamo poslanike u crnogorskom parlamentu da se odgovorno ponašaju prema onima koji su im ukazali povjerenje i da bez odlaganja izaberu četvoro sudija Ustavnog suda, a potom skrate mandat Skupštini i omoguće Crnoj Gori da izađe iz blokade u koju je diletantskom politikom dovedena. Vanredni parlamentarni izbori bi omogućili novi sastav crnogorskog parlamenta, što bi rezultiralo izborom VDT, Sudskog savjeta i svih drugih institucija koje su u vd stanju ili blokadi. Sad je vrijeme da politički akteri urade nešto što je u korist građana i države, a ne ličnih i partijskih interesa- zaključuju u saopštenju pokreta na čijem je čelu Jakov Milatović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. februar 2023 19:18