/ foto: BOJAN GNJIDIC
23/01/2023 u 10:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evropa sad: Počinju konsultacije, predložićemo predsjedničkog kandidata koji pobjeđuje

Iz ovog pokreta tvrde da po svim relevantnim istraživanjima imaju nezaustauvljiv trend rasta, nakon oktobarskih lokalnih izbora

Pokret Evropa sad saopštio je da uskoro počinje konsultacije sa svojim članovima u vezi sa raspisanim predsjedničkim izborima.

Oni tvrde da će ta ličnost sigurno biti budući predsjednik ili predsjednica Crne Gore. 

- Nažalost, zbog neodgovornog ponašanja određenih političkih aktera, koji razmišljaju i donose odluke isključivo u partijskom, a ne javnom interesu, nećemo imati vremenski objedinjene predsjedničke i parlamentarne izbore, čime bi se u budžetu ušteđelo oko milion eura.  Stoga, trenutno smo posvećeni predsjedničkim izborima koji su izvjesni, dok ćemo opciju koalicionih aranžmana na parlamentarnim izborima razmatrati kada se skrati mandat parlamentu i raspišu neophodni izbori za novi sastav Skupštine - piše u saopštenju. 

Tvrde nadalje da Evropa sad po svim relevantnim istraživanjima ima nezaustauvljiv trend rasta, nakon oktobarskih lokalnih izbora.

- Preuzećemo odgovornost i na politiku podjela, korupcije i ekstremizma, odgovoriti konkretnim predlozima za bolji život, pravnu državu i društvo bez diskriminacije.  Zato se radujemo što ćemo na tom putu imati saveznike u onim građanima, organizacijama i političkim subjektima kojima je ta ideja bliska - kazali su u saopštenju. 

Naveli su i da očekuju da poslanici konačno postupe državnički i glasaju za  kompletiranje Ustavnog suda, a nakon toga pokrenu i inicijativu za skraćenje mandata Skupštini, bez odlaganja i prebacivanja odgovornosti, nakon svih propalih pokušaja da se politička kriza riješi. 

- Uvjereni smo da će oni subjekti koji javno projektuju saradnju sa Evropom sad!, nakon izglasavanja sudija Ustavnog suda, podržati inicijativu za skraćenje mandata aktuelnom sazivu parlamenta, kako bismo nakon predsjedničkih, te vanrednih parlamentarnih izbora imali stabilnu demokratsku Vladu, koja će odblokirati proces pregovara sa EU i našim građanima dodatno poboljšati životni standard - zaključuje se u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:40