pres pokreta evropa sad / - SRDJAN BOLJEVIC
23/08/2022 u 14:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Evropa sad": Vlada nastavlja da nagrađuje problematične kadrove DPS-a

Ovo je samo jedno u nizu problematičnih imenovanja, koje nam je priredila parlamentarna većina, a koja se srećom i formalno raspala krajem prošle sedmice, ističu oni

Nakon jučerašnjeg imemovanja Radovana Orlandića, funkcionera DPS-a na mjesto predsjednika Odbora direktora kompanije "Barska plovidba", jasno je koliko je 43. Vlada posvećena borbi protiv partijskog zapošljavanja, korupcije i kriminala, saopštili su iz pokreta Evropa sad.

- Naime, ukoliko je protiv Orlandića aktivno više krivičnih prijava, a Vlada ga nagrađuje funkcionerskim mjestom u kompaniji u kojoj se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, onda nas i ne čudi što demokratska i nekorumpirana javnost ne žali za političkom propašću manjinske Vlade. Ovo je samo jedno u nizu problematičnih imenovanja, koje nam je priredila parlamentarna većina, a koja se srećom i formalno raspala krajem prošle sedmice, ističu oni.

Crnogorskim građanima je, kako naglašavaju, od početka bilo jasno, nakon gaženja Ustava i svih demokratskih procedura, kakvi su reformski dometi 43. Vlade i kakva će se voditi kadrovska i državna politika.

- Na kraju imamo i dalje blokirane institucije, neustavno odlaganje izbora, cijepanje teritorija radi partijskih interesa, nekompetentne i krivično procesuirane kadrove, turističku sezonu ispod očekivanja, a u finalu i najavu zaduženja od čak od dvije i po milijarde, dodaju iz pokreta Evropa sad.

Stoga, svi podržavaoci 43. Vlade će, kako tvrde, morati da preuzmu odgovornost za ovakve rezultate.

- To se odnosi na one iz parlamenta koji su javno i formalno, kao i na one koju su tajno i neformalno, podržavali ovaj neuspjeli politički projekat, zaključuju iz ovog pokreta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:33