Crna Gora-EU, ilustracija / - SCREENSHOT
24/06/2024 u 17:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Fajon: Crna Gora se vratila na pravi put ka EU

Ministarka vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon, nakon sastanka Savjeta za vanjske poslove EU izrazila je zadovoljstvo što se Crna Gora, kako je poručila, vratila na pravi put ka EU.

- Veoma sam srećna što se Crna Gora, nakon dužeg vremena, vratila na pravi put ka Evropskoj uniji i što će ove sedmice, kako se očekuje na Međuvladinoj konferenciji, napraviti novi korak u pristupanju Evropskoj uniji. Ovo je veoma pozitivna vijest za Crnu Goru. Crnogorci to zaslužuju - istakla je Fajon odgovarajući na pitanje RTCG, prenosi portal RTCG.

Ivanović: Ministri vanjskih poslova EU pohvalili napredak Crne Gore

Slovenačka ministarka koja je zajedno sa austrijskim kolegom Aleksanderom Šalenbergom posredovala u rješavanju kriza u Crnoj Gori tokom brojnih pokušaja imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija, istakla je da je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović predstavio sve što je Crna Gora uradila, te da je sastanak bio koristan kako bi se definisali naredni koraci.

- Sve u svemu, razgovor sa ministrima Zapadnog Balkana bio je izuzetno koristan ne samo za naredne korake ka približavanju svih zemalja Evropskoj uniji, za davanje političke podrške, već i za to kako da zajednički odgovorimo na sve globalne izazove sa kojima se suočavamo, posebno sa bezbjednosnim rizicima u našem regionu -  zaključila je Fajon.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jul 2024 07:48