Богдан Фатић / - ДПС
20/05/2022 u 17:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фатић: Милатовић, Ињац и Боровинић Бојовић коштаће грађане око 60.000 еура

Истини за вољу, ријетко који послодавац би био довољно храбар да запосли овакве кадрове, узимајући у обзир њихове резултате из периода министровања - истакао је он

Бивши министри најгоре Владе у историји Црне Горе, Јаков Милатовић, Оливера Ињац и Јелена Боровинић Бојовић, подношењем захтјева за остваривање права на накнаду по престанку функције, показали су да немају другог начина да зараде плату, осим из државног буџета, поручио је посланик ДПС-а Богдан Фатић.

 - Управо на основу њиховог најновијег поступка, осим што им се очигледно допао живот на рачун грађана Црне Горе, можемо у пуном капацитету да видимо праву “стручност” бивших министара, који поред наводне “експертизе”, нијесу у стању да пронађу друго радно мјесто. Истини за вољу, ријетко који послодавац би био довољно храбар да запосли овакве кадрове, узимајући у обзир њихове резултате из периода министровања - истакао је он.

Како је навео, Јаков Милатовић и у наредном периоду, на рачун грађана Црне Горе, мјесечно примати око 1.586 еура, односно за годину дана инкасирати нешто више од 19.000 еура.

 - Са друге стране, а по истом основу, Јелена Боровинић Бојовић ће мјесечно примати 1.762 еура, односно за годину дана ће остварити зараду од преко 21.000 еура, док ће Оливера Ињац за свој годишњи нерад мјесечно добијати око 1.635 еура или 19.620 еура у наредних годину дана - додао је он.

Фатић је истакао да је кумулативни износ од око 60.000 еура, колико ће наши суграђани финансирати нерад некадашњих министара у наредних годину дана, мањи трошак за цјелокупну државу од материјалне штете коју би министарски трио нанио нашој држави, да су остали и даље на својим функцијама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:04