Živković sa Feltenom / - FOTO: DPS
09/02/2024 u 09:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Felten-Živković: Posvećenost DPS-a transparentnim političkim praksama novi standard u društvu

Živković je ocjenio da sve zajedno potvrđuje spremnost partije da se još jače i spremnije suoči sa izazovima na političkoj sceni sa ciljem preuzimanja društveno-političke odgovornosti, saopšteno je iz DPS-a

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Danijel Živković sastao se na radnom ručku sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Peterom Feltenom. Živković je tom prilikom istakao da je DPS u izbornim procesima koji su sprovedeni u prethodnom periodu, a konačno i u procesu unutarpartijskih izbora pokazala jedinstvo, snagu i zrelost.

Živković je upoznao ambasadora sa aktivnostima Demokratske partije socijalista, sa posebnim osvrtom na proces neposrednih unutarpartijskih izbora koji su po prvi put održani u Crnoj Gori.

- Živković je istakao da je Demokratska partija socijalista Crne Gore u izbornim procesima koji su sprovedeni u prethodnom periodu, a konačno i u procesu unutarpartijskih izbora pokazala jedinstvo, snagu i zrelost. Živković je ocjenio da sve zajedno potvrđuje spremnost partije da se još jače i spremnije suoči sa izazovima na političkoj sceni sa ciljem preuzimanja društveno-političke odgovornosti - saopšteno je iz DPS-a.

Tokom sastanka, kako se dodaje, razmijenjena su mišljenja o aktuelnim procesima na političkoj sceni i ocjenjeno je da put evropskih integracija države nema alternativu, posebno u kontekstu međunarodnih i regionalnih izazova.

A- mbasador Felten je uz čestitke Danijelu Živkoviću povodom izbora za predsjednika partije, pozdravio posvećenost DPS-a demokratskim principima i transparentnim političkim praksama koje uvode nove demokratske standarde u društvu, kao i istrajnost u politikama koje promovišu evropski put Crne Gore. Ambasador Peter Felten je ponovio nedvosmislenu podršku Njemačke evropskim integracijama Crne Gore, ocjenivši da je kao država članica NATO-a i kandidat za članstvo u EU Crna Gora važan partner Njemačke - zasključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:01