Филиповић / - ДПС
08/01/2022 u 18:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Филиповић: Утврдити одговорност свих коjи су учествовали у нападу на Цетињу

Да су поjедини службеници полициjе поступали мимо овлашћења свjедочи и Извjештаj Одjељења за унутрашњу контролу полициjе МУП-а, у оквиру коjег су констатоване теже повреде дужности, наводи члан ИО ДПС-а

Извjештаjи коjи се баве анализом бруталне акциjе полициjе од 5. септембра на Цетињу доказуjу да jе државна власт предвођена премиjером Здравком Кривокапићем, штитећи нечиjе друге интересе а не државе на чиjем jе челу, искористила до сада незапамћену силу према присутним грађанима коjи су мирно протестовали, и на таj начин повриjедила људска права, али се и оглушила о цjелокупни правни поредак ове државе, каже Слободан Филиповић, члан Извршног одбора ДПС Црне Горе.

- Да су поjедини службеници полициjе, упркос срамотним негирањима свих представника владаjуће већине, ипак, поступали мимо овлашћења, свjедочи и Извjештаj Одjељења за унутрашњу контролу полициjе МУП-а у оквиру коjег су констатоване теже повреде дужности. Такође, и Савjет за грађанску контролу рада полициjе констатовао jе да jе након креирања лажне информациjе да су тог jутра окупљени грађани из ватреног оружjа пуцали на полициjу, обманута jавност и пласиран запаљив спин путем Jавног сервиса, због чега би Управа полициjе требало да се извини - наводи Филиповић у саопштењу.

Из ДПС-а подсjећају да су поводом бруталне акциjе на Цетињу подниjели и кривичну приjаву против Здравка Кривокапића и одређеног броjа лица, све у циљу утврђивања одговорности оних коjи су мимо своjих овлашћења наредили акциjу напада на грађане, несразмjерну употребу силе, уз коришћење боjних отрова против мирних демонстраната.

- Инсистираћемо на расвjетљавању свачиjе улоге у срамном догађаjу, како се никад нико не би више усудио да овако брутално насрне силом на своjе грађане, како би спровео туђи наум - истакао је Филиповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:20