/ - ФОРЦА, ЛОГО
30/10/2021 u 07:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФОРЦА данас бира ново партиjско руководство

Казли су да су међу приоритетима наставак рада на демократизациjи друштва, као и наставак рада као поуздан партнер на путу испуњавања услова за пуноправно чланство Црне Горе у Европскоj униjи

Нова Демократска Снага (ФОРЦА) одржаће данас изборну Скупштину странке на коjоj ће изабрати ново партиjско руководство.

ФОРЦА ће, како jе саопштено, изабрати нове партиjске органе управљања, са новим позициjама партиjских структура, коjе ће позитивно утицати на унапређење и представљање странке и народа кога она представља.

Наводи се да ће поред формирања и реструктурирања органа управљања, Скупштина разматрати и изгласати нови Статут и политички Програм партиjе.

“Предвиђено jе да се измиjени и партиjска структура са избором предсjедника партиjе и Главног одбора. Нови орган предвиђа и мjесто генералног секретара коjи ће имати политичке и извршилачке надлежности”, каже се у саопштењу.

Из ФОРЦА-е су рекли да jедан од нових органа Политички одбор.

“У оваj одбор ће се инклудирати не само чланови са политичким искуством, већ и особе коjе ниjесу чланови партиjе, особе са професионалним кредибилитетом. Одбор треба да буде савjетодавно тиjело за Предсjедништво, или Главни одбор за разна политичка и развоjна питања”, каже се у саопштењу.

Како се наводи, обновом кадрова и новим начином функционисања партиjе, користећи досадашња искуства, ФОРЦА ће наставити са приоритетима програма коjе су аутентично представљање Албанаца у Црноj Гори.

"Ти приоритети су економски развоj у општинама са већином албанског становништва, смањење програмских разлика и боља сарадња са другим албанским политичким субjектима и другим субjектима са прогресивним демократским стратегиjама и програмима из земље и иностранства", додаjе се у саопштењу.

Из ФОРЦА-е су казали да су међу приоритетима наставак рада на демократизациjи друштва, као и наставак рада као поуздан партнер на путу испуњавања услова за пуноправно чланство Црне Горе у Европскоj униjи.

Наводи се да jе Главни одбор партиjе на посљедњоj одржаноj сjедници прихватио кандидатуру Генциjа Ниманбегуа за предсjедника странке.

“Током организовања скупштине, усаглашено jе да се формира и ново предсjедништво са именовањем нових потпредсjедника и генералног секретара”, наводи се у саопштењу.

Скупштина ће бити одржана у Улцињу, у хотелу Медитеран.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 14:45